Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy refinansowanie - możliwe w moim przypadku?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam pytanie dotyczące refinansowania. Od stycznia 2009 roku mam finansowanie samochodu używanego przez Audi Bank. Okres kredytowania wynosi 48 miesięcy przy oprocentowaniu 6,9% rocznie. W przypadku wcześniejszej spłaty kredytu, naliczone zostaną pozostałe odsetki. Aktualnie z pozostałej kwoty kredytu w wysokości 11300 euro, pozostało do spłaty około 4900 euro (po odliczeniu odsetek). Chcę nadal jeździć autem, bez względu na to, czy zostanie spłacone w całości czy nie. Obecna wartość auta jest dwukrotnie wyższa niż aktualna pozostała kwota kredytu. Ponieważ planujemy w przyszłości ślub z moją dziewczyną i zamieszkanie razem, pomyślałem o refinansowaniu. Konkretnie chcę zwrócić się o kredyt w moim banku w wysokości około 12-14000 euro (dokładną kwotę musimy jeszcze obliczyć) na okres 48 miesięcy przy oprocentowaniu 6,99% rocznie. Z tej kwoty zostanie spłacony kredyt samochodowy, opłacimy ślub, całe wyposażenie mieszkania wraz z kaucją. Miesięczna rata byłaby tylko około 100 euro wyższa niż obecna rata kredytu samochodowego. Moja dziewczyna pracuje na umowie 400 euro, a ja spodziewam się podwyżki wynagrodzenia od połowy roku o około +600 euro (w tym zmiana z klasy podatkowej I na III). Czy myślicie, że mój bank będzie na to chętny? Nie chcę sprzedawać auta (które zgodnie z Audi Bank mogę to zrobić, spłacając resztę kwoty w ciągu 2 tygodni), ponieważ jest bardzo zadbane i w bardzo dobrym stanie, zwłaszcza że muszę codziennie przejeżdżać 60 km do pracy i z powrotem. Będę wdzięczny za udostępnienie osobistych doświadczeń i wskazówek. P.S.: Do połowy ubiegłego roku miałem negatywny wpis w Schufa z powodu rachunku za telefon komórkowy (skomplikowana historia z dawną strefą domową O2, ponieważ nie mogłem nic udowodnić i uparcie nie chciałem płacić). Mimo to dostałem kredyt, ponieważ mogłem wpłacić kwotę 4000 euro z góry.

Napisany przez 2Escorpio
Parę pytań.. 1. Jaka jest obecnie Twoja netto pensja? To jest konieczne do stworzenia podstawy obliczeniowej dla kwoty. 2. Jak teraz wygląda Twój wpis w Schufa? Zakończony, usunięty? 3. Jak wysoki jest miesięczny czynsz za nowe mieszkanie, do którego się przeprowadzicie razem? esco

Napisany przez ADMCI4
Cześć, obecnie wynagrodzenie netto w klasie podatkowej I wynosi około 1300-1400 euro. Negatywny wpis w rejestrze dłużników został usunięty. Data wpisu: 07/2008 Ciepły czynsz wyniesie maksymalnie 400-450 euro. W okolicy znajdują się bardzo ładne mieszkania w tej cenie. Obecnie płacę 390 euro.

Napisany przez 2Escorpio
cinar pisze: Cześć, obecnie wynagrodzenie netto w klasie podatkowej I wynosi około 1300-1400 euro. Negatywny wpis w bazie danych Schufa został usunięty. Zarejestrowany w lipcu 2008 roku. Miesięczny czynsz wyniesie maksymalnie 400-450 euro. W okolicy znajdują się bardzo piękne mieszkania w tej cenie. Obecnie płacę 390 euro.
Jeśli wpis w Schufa został całkowicie usunięty... to już otwiera wiele nowych możliwości Prawdziwy bank zazwyczaj liczy dochód minus czynsz, minus 600 euro na utrzymanie minus zobowiązania płatnicze, takie jak kredyty, ale w tym przypadku mogłyby one zniknąć w wyniku refinansowania. Pozostaje Ci wówczas 300-400 euro miesięcznie, a wysokość raty kredytu również nie może być wyższa. Jeśli wpis w Schufa jest teraz w porządku i umowa o pracę nie jest czasowa... widzę bardzo dobre szanse na uzyskanie kredytu. W związku z tym nie powinno być przeszkód w przeprowadzeniu refinansowania. Oczywiście nie proponowałbym złożenia wniosku w banku, który wcześniej był świadomy Twojego negatywnego wpisu w Schufa Powodzenia Pozdrawiam, esco

Napisany przez C. Andreas
Cześć, niekoniecznie musisz korzystać z banku. Na wolnym rynku istnieją lepsze opcje o niskich oprocentowaniach, bez opłat manipulacyjnych i ubezpieczenia od pozostałego salda https://www.procheck24.de/einsurance...3F3C719FA7D9E5 po prostu wprowadź dane i trochę się pobaw parametrami

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata