Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Samsung

Napisany przez beta
Samsung Electronics Frankfurt, SSUN, WKN 881823 Co o tym sądzicie? Zamierzam kupić w przyszłym tygodniu we Frankfurcie, ... ktoś musi w końcu być ostatni :-) https://www.samsung.de/about_history.asp Analitycy wszyscy mówią KUP, a wykres 1-letni nie wygląda tak źle. Chciałem od dawna, ale potem straciłem je z oczu. Teraz, gdy właśnie przeglądam ekrany plazmowe lub LCD, ponownie zauważyłem Samsunga.... -------------------------------------------------- -------- Przeczytane w biuletynie giełdowym: SAMSUNG ELECTRONICS (WKN: 881 823; 226 €) ponownie przewyższa oczekiwania rynku. Zamiast oczekiwanego wzrostu zysku o 21%, teraz zgłoszono wzrost o 26%. Trudności w branży półprzewodników zostały zrekompensowane doskonałymi wynikami w dziedzinie wyświetlaczy płaskich i telefonów komórkowych. Wskaźnik KGV wynoszący 10 nadal jest korzystny. Potwierdzamy zalecenie zakupu z końca stycznia. Podsumowanie: Docelowa cena wynosi początkowo 280 €. Stop Loss 200 €.....bla bla bla..... -------------------------------------------------- -------- Problem: Spadek cen we wszystkich segmentach: https://www.wams.de/data/2005/04/17/705661.html 1 rok Samsunga w € Pozdrowienia

Napisany przez beta
Pierwsza paczka nadana, 218 EUR. Ze 240 EUR byłbym zadowolony w ciągu najbliższych 3 miesięcy. Zobaczymy.Sektor półprzewodników jest pod presją marży, mistrzostwa świata w piłce nożnej mają naprawić sytuację z ekranami.Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Albo z Intela do kałuży. Układy stoją na deszczu na całym świecie.

Napisany przez beta
Za 183 € sprzedane. Złe. Tylko dlatego, że ma się u nich płaski ekran, nie oznacza to jeszcze, że trzeba mieć też ich akcje. To znowu typowy błąd inwestora. Jak w książce. No cóż, niech będzie, z oczu, z serca. F*** Teraz mogą znowu rosnąć, ..... Pozdrowienia

Napisany przez 2cybercrash
Jestem również zły. W przypadku spółki Chip (lidera branży w USA) spodziewałem się szybkiego ruchu pod koniec 2006 roku, który okazał się bardzo mizerny. Szczególnie irytujące są już teraz wszystkie obniżone oceny w styczniu, pomimo że sprzedaż ustabilizowała się i nie spada bez końca! Nie rezygnuję z branży chipów, ponieważ wskaźniki PE są tak niskie (często poniżej 20) jak od dawna. Wystarczy odrobina wzrostowej fantazji, a kursy wzrosną. Obciążające mogą jak zawsze być również duże stojące na drodze opcje kupna. Dzisiaj mamy małego zabójcę opcji. Nie dziwi mnie, że Medyk Bernancke pomaga Czerwonoskórym zabrać swoje pozycje zabezpieczające do domu. Akcje w firmie Chip pozostają u mnie zakopane!

Napisany przez Globalist
Samsung w koszyku! Zapomnijcie o LCD i plazmie, bo nadchodzi telewizor laserowy!

Napisany przez Hans
Globalist pisze: Samsung w koszyku! Zapomnijcie o LCD i plazmie, bo nadchodzi telewizor laserowy!
Masz rację, LCD i PLAZMA :shock: to prawdziwe telewizory pożeracze prądu

Napisany przez Globalist
A laser - rzeczywiście cieszące oko kolorowe show :lol:

Napisany przez Globalist
Samsung wprowadza na rynek nowy napęd flash 18.02.2008 | 11:19 Samsung rozpoczyna masową produkcję i dostarczanie nowego dysku SSD (Solid State Disk) opartego na pamięci flash. (cw) 64-gigabajtowe napędy flash mają interfejs SATALexikon II, prędkość odczytu wynoszącą 100 MB/s i prędkość zapisu wynoszącą 80 MB/s. Napędy będą dostępne opcjonalnie już w przyszłych tygodniach do różnych laptopów marki Dell i Alienware. Na razie ceny nie są jeszcze znane.

Napisany przez Hans
..I atakuję ! ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata