Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak jestem ubezpieczony podczas jazdy testowej?

Napisany przez ADMCI4
Tak więc nie chodzi o mnie, ale o syna mojej partnerki życiowej. Obecnie szuka samochodu i przeprowadził już kilka jazd próbnych. Podczas jednej z tych jazd miał mały wypadek. Podczas cofania lekko uderzył w doniczkę z kwiatami i powstała mała wgniotka. Jest to pojazd prywatny, a właściciel chce teraz otrzymać od nas rekompensatę za szkodę. Oczywiście młody człowiek nie ma jeszcze ubezpieczenia, więc teraz musielibyśmy pokryć koszty szkody z własnej kieszeni. Czy podczas prywatnej jazdy próbnej nie obowiązuje ochrona ubezpieczeniowa? Czy możemy zapytać o to nasze ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej?

Napisany przez 2Bolitho
Odpowiedzialność cywilna nie ponosi kosztów. To, kto poniesie szkodę, zależy od porozumienia. Jeśli zostało ustalone wyłączenie odpowiedzialności, to sprzedawca ponosi szkodę. Jeśli nie, to za szkodę odpowiedzialny jest kupujący. Jeśli, jak zazwyczaj, nic nie zostało ustalone, to potencjalny kupujący również ponosi koszty szkody. Jednak niektórzy sędziowie w przypadku lekkiej nieostrożności potrafią uznać milczące wyłączenie odpowiedzialności.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Bolero2011, nie, szkoda nie jest objęta ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej. Tutaj obowiązuje klauzula dotycząca benzyny! Szkoda na samochodzie jest regulowana tylko przez pełne ubezpieczenie KFZ właściciela pojazdu. Oczywiście tylko wtedy, gdy istnieje odpowiednie pokrycie (kierowca zewnętrzny). Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez 2Bolitho
IRMSCHER FINANZ pisze: Szkoda jest regulowana przez ubezpieczenie samochodu poszkodowanego. Oczywiście tylko, jeśli istnieje odpowiednie ubezpieczenie (kierowcy zewnętrznego).
Tak, jeśli ubezpieczenie płaci, to następuje podwyższenie. Dodatkowe koszty za podwyższenie w ubezpieczeniu muszą być w razie wątpliwości poniesione przez sprawcę szkody. Zgodnie z tym, co ustalono, jak opisano powyżej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata