Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy ubezpieczenia zdrowotne pokrywają koszty aparatów ortodontycznych w pełni?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Nasza córka prawdopodobnie będzie potrzebować aparatu na zęby, o czym przekonuje nas dentystka. Skierowała nas teraz do ortodontki. Mamy umówioną wizytę na przyszły tydzień. Od przyjaciółek wiemy, że może to być dość kosztowna sprawa. Niektórzy rodzice muszą najpierw zapłacić połowę kosztów i dopiero potem otrzymują zwrot. Dla nas już byłoby to wystarczająco trudne, ale przynajmniej możemy zakładać, że ostatecznie otrzymamy zwrot połowy kosztów od NFZ po zakończonej terapii? Pozd., Spider

Re: Czy ubezpieczenia zdrowotne pokrywają koszty aparatów ortodontycznych w pełni?

Napisany przez Reibold
Cześć Pająk! To zależy od tego, jak poważna jest szkoda. Jeśli jest to konieczna korekta z punktu widzenia ubezpieczyciela zdrowotnego, to początkowo pokrywa on 80% kosztów, a po pomyślnym zakończeniu leczenia pozostałe 20%. Jeśli ubezpieczyciel uznaje szkodę za czystą korektę estetyczną, nie pokrywa on żadnych kosztów. To kwestię może wyjaśnić dla Pani ortodonta. Mogła Pani wcześniej wykupić ubezpieczenie dodatkowe na zęby, które obejmowałoby zabiegi ortodontyczne bez konieczności wpłaty z GKV. Ale teraz jest oczywiście za późno, ponieważ ma Pani już zalecenie dentystki. Z poważaniem Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszowy

Napisany przez Gerd
Kasa chorych wypłaci resztę dopiero po zakończeniu leczenia. O tym, kiedy leczenie zostanie zakończone, decyduje ortodonta. Jeśli przerwiesz leczenie wcześniej, kasa chorych nie zwróci reszty.

Napisany przez barbara
Ach, jaka szkoda, moja mała będzie także potrzebować aparatu na zęby, naprawdę jestem ciekawy, jak wszystko się potoczy.

Napisany przez EasyD
barbara pisze: Takie niedopatrzenie, moja córka również będzie potrzebować aparatu na zęby, jestem naprawdę ciekawa, jak wszystko się potoczy.
Czy to tylko jej podejrzenie, czy zalecenie już zostało wydane przez dentystę?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata