Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jakie ubezpieczenie potrzebują początkujący kierowcy?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, mam 25 lat i zrobiłem prawo jazdy dwa lata temu. Od tego czasu jednak nie jeździłem zbyt często, ponieważ miałem mało okazji. Teraz chcę kupić samochód i mam nadzieję, że możecie mi powiedzieć, jakie ubezpieczenia potrzebuję jako nowy kierowca. Czy wystarczy odpowiedzialność cywilna, czy muszę mieć automatycznie coś więcej, na przykład ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków dla pasażerów lub ubezpieczenie od szkód częściowych? Czy ubezpieczyciel może narzucić mi to jako warunek? Czy wiek odgrywa jeszcze rolę przy zakupie ubezpieczenia? Mam wiele pytań i mam nadzieję, że macie dla mnie kilka odpowiedzi... JamieR.

Napisany przez nightwish
Odpowiedzialność cywilna musi być zawarta, reszta (AC, OC) zależy od wieku/wartości pojazdu. Wartościowe pojazdy powinny być ubezpieczone w pełnym zakresie, ponieważ w przypadku szkody cała gotówka zniknie. Pytanie brzmi, czy stać cię na to, jeśli nie masz jeszcze zniżki za bezszkodową jazdę. ubezpieczenie od szkód częściowych jest tańsze, ale świadczy mniej. ubezpieczenie na wypadek uszkodzenia ciał pasażerów jest niepotrzebne. Chyba że wybierasz się do Allianz, tam jest ono niezbędne. Nie ma żadnych wymogów, chyba że pojazd jest finansowany. Wiek ma swoje znaczenie, ale od 25 roku życia jesteś bezpieczny.

Napisany przez conventus24
Oferujemy korzystne ubezpieczenie samochodu dla nowych kierowców. Nie są wymagane żadne klasy zniżek. Składka nie zależy od pojazdu. Mogą nim również jeździć kierowcy powyżej 18 roku życia. Jedynym ograniczeniem wiekowym jest wiek właściciela, który powinien mieć co najmniej 21 lat. U nas płacisz... za pojazd do 44 kW (60 KM) rocznie 302,51 EUR. Za pojazd do 66 kW (90 KM) rocznie 362,81 EUR. Za pojazd do 110 kW (150 KM) rocznie 436,51 EUR składek ubezpieczeniowych.

Napisany przez Blue
Zdecydowanie polecam ci również ubezpieczenie ochrony prawnej w zakresie ruchu drogowego, można je już uzyskać bardzo tanio.

Napisany przez Gerd
Po co potrzebne jest ubezpieczenie ochrony prawnej komunikacyjnej?

Napisany przez Naseweis
Gerd pisze: Po co jest potrzebne ubezpieczenie ochrony prawnej w ruchu drogowym?
Jeśli ma się adwokata w bagażniku, oczywiście nie jest potrzebne ubezpieczenie ochrony prawnej w ruchu drogowym.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata