Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Dziedziczone pieniądze bezpiecznie i mądrze zainwestować.

Napisany przez ADMCI4
Teraz odziedziczyłem około 50 000 €. Jednak nie wiem, jak najlepiej wykorzystać te pieniądze, nie mam pojęcia o tej dziedzinie, i nie ufam bankierom, którzy chcą mi coś wcisnąć. Zwłaszcza teraz, ze względu na kryzys gospodarczy spowodowany przez bankierów, zaufanie zostało zniszczone. Więc chciałem zapytać, co, gdzie, jak?

Napisany przez 2Bolitho
Aby dać Ci lepszą odpowiedź, musiałbym wiedzieć więcej o Tobie: - Co dokładnie rozumiesz przez wyciągnięcie najlepszego? Kiedy miałbyś poczucie, że w pełni wykorzystałeś pieniądze? - Co rozumiesz przez bezpieczeństwo? Czy chcesz uniknąć wahania wartości i nie jesteś gotowy na ponoszenie strat? Ważniejsze jest dla Ciebie, aby po x latach było więcej pieniędzy (w sensie sumy, czyli więcej niż 50 000 euro) niż wcześniej? Czy chcesz zachować wartość pieniądza i najlepiej ją pomnożyć, ale jesteś też skłonny zaakceptować częściowe straty, które mogą być zrekompensowane przez inne pozycje inwestycyjne?

Napisany przez bobbel
Cześć Glukozo, polecam Ci bezpieczną inwestycję, na przykład w geotermię, gdzie gwarantowane oprocentowanie przez 20 lat jest wypłacane z rekompensaty uzyskiwanej od kraju. Jeśli wsparcie finansowe od kraju zostanie zaprzestane, wypłata oprocentowania została zabezpieczona reasekuracją. Uważam, że jest to bezpieczna, mądra i solidna inwestycja z coroczną wypłatą odsetek. Pozdrowienia Specjalista ds. doradztwa finansowego z Jettingen

Napisany przez Reibold
Cześć Glukozo! Pragnę zalecić Ci skonsultowanie się z niezależnym dostawcą. Ponieważ nie ma jednej inwestycji, która pasowałaby do wszystkich wymagań klientów. Jedni preferują dużą pewność i zrezygnują z zysku, inni natomiast chcą przede wszystkim korzystać z okazji i są gotowi podjąć ryzyko. Poza rentownością i ryzykiem warto również rozważyć okresy, na jakie pieniądze będą zainwestowane. Czy potrzebujesz elastyczności dla całej kwoty, czy może część z niej mogłaby być ulokowana na dłuższy okres? Przy tej sumie zróżnicowanie na różne formy inwestycji jest zdecydowanie sensowne. Dlatego potrzebujesz kompleksowego planu, a nie jednej pojedynczej rekomendacji! W innym wypadku możesz otrzymać produkt, który akurat musi być pilnie sprzedany! Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata