Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy można opłacać ubezpieczenie samochodu także miesięcznie?

Napisany przez ADMCI4
Trzy miesiące temu uzyskałem prawo jazdy i chciałbym kupić sobie mały samochód. Bardzo go potrzebuję, ponieważ mam małego syna, który nie mieszka ze mną i chciałbym go odwiedzać w weekendy. Ponieważ moje dochody nie są zbyt wysokie, a dodatkowo muszę płacić alimenty na rzecz mojego dziecka, składka ubezpieczeniowa samochodu będzie dla mnie sporym obciążeniem. Wiem, że moi rodzice muszą płacić większą kwotę raz na pół roku. Ja nie jestem w stanie tego zrobić, dlatego byłoby świetnie, gdybym mógł płacić składkę miesięcznie. Wtedy byłaby ona trochę bardziej przystępna. Czy to możliwe? Benni

Re: Czy można opłacać ubezpieczenie samochodu także miesięcznie?

Napisany przez 2Bolitho
To możliwe, ale jest po prostu droższe. Jeśli pieniądze są już ciasne, wtedy szczególnie warto zastanowić się, jak zorganizować roczną formę płatności. Najlepiej niech podadzą Ci oba ubezpieczenia. Wtedy dokładnie zobaczysz, ile dodatkowej opłaty ubezpieczyciel pobiera za płatność miesięczną. Wiele innych ubezpieczeń działa w ten sam sposób. Rozwiązanie roczne jest zazwyczaj preferowane. Luksusu płatności miesięcznej może sobie pozwolić tylko niewielu... Wiem, łatwo powiedzieć. Na początku było tak samo i dla mnie. Ostatecznie trzeba przejść przez to tylko raz. Później po prostu odkładaj co miesiąc składkę ubezpieczeniową / 12 na książeczkę oszczędnościową lub rachunek oszczędnościowy, a w następnym roku pieniądze będą już gotowe, gdy przyjdzie rachunek. A ponadto zarobisz kilka pięćdziesiąt złotych odsetek.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata