Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy moje rower jest ubezpieczone w trakcie wakacyjnej podróży?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. W czasie wakacji wielkanocnych chciałbym wybrać się na wakacje rowerowe z moją rodziną. Rower przewozimy na naszym samochodzie. Ponieważ będziemy nocować na kempingach, będziemy musieli zostawić rowery na zewnątrz. W domu są one ubezpieczone na wypadek kradzieży przez nasze ubezpieczenie mienia domowego. Ale co się stanie, jeśli zostaną skradzione na kempingu? Czy w takiej podróży wakacyjnej są one również objęte ubezpieczeniem mienia domowego? SzaryWilk

Napisany przez Reibold
Hej GrauerWolf! W internecie nikt nie może udzielić klarnej odpowiedzi bez dokładnego poznania Państwa taryfy. Czy mają Państwo dodatkową klauzulę dotyczącą rowerów w ubezpieczeniu mieszkania? Co tam jest napisane na temat rowerów pozostawionych poza zabezpieczonym domem? Często obowiązuje ograniczenie polegające na tym, że rower musiał być w użyciu podczas kradzieży. Technicznie rzecz biorąc, nie byłby on wtedy używany przez całą noc. Istnieją jednak także specjalne ubezpieczenia rowerów, które są znacznie droższe niż dodatkowa klauzula w ubezpieczeniu mieszkania, jednak lepiej zabezpieczają tę wartość. Z poważaniem Alexander Reibold Ubezpieczeniowy i makler funduszy

Napisany przez Gerd
W dzisiejszych umowach niektórych dostawców rower jest ubezpieczony na cały dzień. Jedynym warunkiem jest to, że musi być zabezpieczony. Nie wiem, czy to dotyczy również Ciebie. Sprawdź w swojej umowie, tam powinno to być napisane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata