- śr mar 02, 2011 12:21 pm
Cześć, Mam nadzieję, że trafiłam właściwie, ale pilnie potrzebuję pomocy ekspertów. Dzisiejszej nocy nasz samochód został skradziony bezpośrednio z podjazdu, policja sporządziła protokół kradzieży, ale od razu powiedzieli, że w 70% przypadków samochód nie powraca. Właśnie rozmawiałam z ubezpieczycielem, to jest pierwszy raz dla mnie, powiedzieli, że wszystko się ułoży, mam najpierw przesłać raport policyjny. Moim największym zmartwieniem jest finansowanie, w przybliżeniu musi jeszcze być otwartych 16500€, przeszukałam trochę internetu, ubezpieczenie pokrywa tylko wartość odtworzeniową lub wartość w czasie, gdy szukam auta na mobile, znajduję ceny sprzedaży w okolicach 13000€, więc jest różnica 3500€. Dlatego moje pytanie brzmi, kto pokryje tę różnicę, mam nadzieję, że nie zostanę z tym sama... Moim drugim problemem jest to, że jako nocne miejsce przechowywania podaliśmy zamknięty garaż, który również posiadamy, ale samochód stał (jak to przypadek) od 2 dni przed nim (lecz nadal na podjeździe), ponieważ przed garażem leży drewno, które właśnie dostarczono nam. Czy mogą się to na mnie obrócić? W innym przypadku auto jest w garażu.... Mam nadzieję, że ktoś może nieco uspokoić moje sumienie, jestem wystarczająco wzburzona. Pozdrowienia Antje