Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Skradziony samochód, jest sfinansowany. Co płaci ubezpieczenie?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, Mam nadzieję, że trafiłam właściwie, ale pilnie potrzebuję pomocy ekspertów. Dzisiejszej nocy nasz samochód został skradziony bezpośrednio z podjazdu, policja sporządziła protokół kradzieży, ale od razu powiedzieli, że w 70% przypadków samochód nie powraca. Właśnie rozmawiałam z ubezpieczycielem, to jest pierwszy raz dla mnie, powiedzieli, że wszystko się ułoży, mam najpierw przesłać raport policyjny. Moim największym zmartwieniem jest finansowanie, w przybliżeniu musi jeszcze być otwartych 16500€, przeszukałam trochę internetu, ubezpieczenie pokrywa tylko wartość odtworzeniową lub wartość w czasie, gdy szukam auta na mobile, znajduję ceny sprzedaży w okolicach 13000€, więc jest różnica 3500€. Dlatego moje pytanie brzmi, kto pokryje tę różnicę, mam nadzieję, że nie zostanę z tym sama... Moim drugim problemem jest to, że jako nocne miejsce przechowywania podaliśmy zamknięty garaż, który również posiadamy, ale samochód stał (jak to przypadek) od 2 dni przed nim (lecz nadal na podjeździe), ponieważ przed garażem leży drewno, które właśnie dostarczono nam. Czy mogą się to na mnie obrócić? W innym przypadku auto jest w garażu.... Mam nadzieję, że ktoś może nieco uspokoić moje sumienie, jestem wystarczająco wzburzona. Pozdrowienia Antje

Re: Skradziony samochód, jest sfinansowany. Co płaci ubezpieczenie?

Napisany przez Gerd
Garażowi nic się nie powinno stać. Kiedy są Państwo na wakacjach, samochód również stoi na ulicy. Większym problemem jest różnica między wartością bankową a wartością rynkową. Jeśli nie mają Państwo ubezpieczenia luki wartości, ta różnica będzie Państwa problemem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata