Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Kto pokrywa szkody samochodowe w przypadku siły wyższej?

Napisany przez ADMCI4
Kilka tygodni temu, wracając z zimowych wakacji samochodem, trafiliśmy w ciężką burzę. W wyniku sztormu część lusterka zewnętrznego oderwała się i uszkodziła inne auto. Pomijając fakt, że bardzo mi jest przykro, to w końcu nie jestem właściwie sprawcą tych szkód. Jednak inny właściciel pojazdu ma inne zdanie w tej sprawie. Upiera się, abym zgłosił szkodę mojemu ubezpieczeniu, aby pokryło mu koszty. Czy jego ubezpieczenie nie mogłoby pokryć tych kosztów? W końcu można to uznać za siłę wyższą. Przecież nie spowodowałem szkody w wyniku wypadku. Pozdrawiam

Re: Kto pokrywa szkody samochodowe w przypadku siły wyższej?

Napisany przez Reibold
Cześć Tajemniczy! Ponosisz odpowiedzialność za szkody wynikające z faktu posiadania tego samochodu. Nie musisz koniecznie zrobić coś złego! Możesz zgłosić szkodę swojemu ubezpieczycielowi. Ten automatycznie sprawdzi, czy jesteś zobowiązany i jeśli tak, pokryje szkodę. Ponieważ prawdopodobnie nie będzie ona bardzo wysoka, należy spodziewać się, że rozsądniej będzie potem zwrócić szkodę ubezpieczycielowi, aby uniknąć obniżenia klasy SF (wykup szkód). Z pozdrowieniami Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszowy Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata