Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy jestem związany z bankiem finansującym?

Napisany przez ADMCI4
Przed czterema laty kupiliśmy mieszkanie i zaciągnęliśmy kredyt hipoteczny w naszym banku oszczędnościowym. Oprocentowanie i koszty mieszczą się w średniej zioonej, ale w międzyczasie znalazłem kilka banków oferujących korzystniejsze warunki. Dlatego chcielibyśmy ewentualnie zmienić także dla refinansowania. Bank oszczędnościowy przygotował nam wtedy harmonogram na kolejne 30 lat. Czy to oznacza, że musimy kontynuować całe finansowanie tam? Czy możemy zdecydować się na nowe rozwiązanie po tzw. okresie wiązania oprocentowania? Mamy jeszcze czas, ale chcielibyśmy już się trochę zorientować.

Re: Czy jestem związany z bankiem finansującym?

Napisany przez EasyD
nie, nie są wiązani z tą samą banką przez ponad 30 lat. Mogą paź zmienić na koniec okresu wiązania oprocentowania lub rocznie po dziesiątym roku trwania ustalania oprocentowania. Jeśli ten okres przypada w ciągu najbliższych trzech lat, może to być interesujące dla nich tzw. kredyt terminowy. Tutaj mogliby zapewnić sobie dzisiejsze oprocentowanie z niewielkim dopłaceniem już na okres po zakończeniu obecnej wiązania.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata