Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Pomoc w finansowaniu

Napisany przez Sandrini
Cześć Mały Dom, w którym mieszkam od 12 lat, ma zostać sprzedany. Jest w minimalnym standardzie i wymaga pewnych napraw. Działka ma około 4500 mkw, jest bardzo wiejska, częściowo zagospodarowana, kanalizacja musiałaby jeszcze zostać podłączona. Duża działka prawdopodobnie mogłaby zostać zabudowana w przyszłości. Cena sprzedaży wynosi 80 000, potrzebne są 110 000 euro. Jestem osobą samotną, kobietą, pracuję w tej samej firmie od 11 lat i moje miesięczne dochody netto wynoszą około 1800 euro Mam tylko różne aktywa, których nie chcę sprzedawać, oraz nowy samochód Skoda Fabia, który opłaciłam gotówką. Nie mam żadnych kredytów ani długów. Jakie warunki znajdziełby pan dla finansowania? Interesowałaby mnie rata w wysokości 600 euro. Pozdrowienia, Su

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Sandrini, Z którego miasta pochodzisz (z powodu ewentualnych dotacji i pożyczek podporządkowanych na koszty dodatkowe związane z nabyciem nieruchomości). Na czym polega dodatkowa kwota w porównaniu z ceną zakupu? Czy są to prace remontowe i modernizacyjne? Po odpowiedzi na oba pytania chętnie prześlę Ci spersonalizowaną propozycję finansowania, proszę wyślij mi e-mail, a ja na niego odpowiem! Jednakże propozycję pełnego finansowania zamieszczę tutaj na powierzchni dla ogółu publiczności!

Napisany przez Sandrini
Cześć dodatkowe koszty to remonty, takie jak uszkodzenia dachu, podłączenie do kanalizacji, montaż okien na poddaszu itp. i nie zapomnijmy o kosztach nabycia, takich jak podatek od nieruchomości i koszty notarialne. Pozdrowienia, Su, pochodząca z okolic na południe od Landshut/Bawaria. Bardzo bym się cieszyła z jakiejś propozycji.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Sandrini, oto praktyczny i przemyślany przykład pełnej finansowania wraz z kosztami dodatkowymi nabycia: 1) 64.000 euro nomin. 4,51 % na 10 lat stała 1 % spłata = 293,87 euro 2) 30.000 euro nomin. 3,90 % na 10 lat stała 1,42 % spłata = 133 euro 3) 16.000 euro nomin. 7,81 % na 15 lat stała 3,53 spłata = 151,16 euro - Po 15 latach kredyt 3) zostanie spłacony i nie będzie wpisany do księgi wieczystej!! - Stopa procentowa KfW na kredyt 2) wynosi 0,25 % w porównaniu z faktycznie oferowaną kondycją KfW jest dotowana - Okresy związania stopą procentową mogą być przedłużone do 15 lat - możliwe jest również uwzględnienie programu KfW 141 dla remontów - kredyt 1) ma opcję dodatkowej spłaty w wysokości 5 % oraz możliwość zmiany wskaźnika spłaty między 1 a 5 % !!! W regionie Hannoveru, a praktycznie w całym Dolnym Saksonii, kredyt zastępujący kredyt wstępny 3) oferowany jest przez znaną bank z oprocentowaniem nomin. 4,19 %!!!

Napisany przez Sandrini
Cześć Dzięki, mam teraz przykład zadania matematycznego. Jaka jest prawdopodobieństwo, że uda mi się uzyskać kredyt za pośrednictwem Państwa. Przeczytałem, że banki coraz rzadziej udzielają finansowania na poziomie około 130%. Czy umowę można sprzedać? Pozdrowienia Su

Napisany przez NaTwoim13
Hej Sandrini, to nie tylko przykład obliczeń, to konkretna propozycja finansowania!! Dla Twoich wytycznych obecnie najkorzystniejsza, chociaż można jeszcze ją zmodyfikować, zwłaszcza jeśli nabywana nieruchomość otrzymałaby lepsze warunki pierwszego rangi przy pozytywnej ocenie! Aby móc ostatecznie stwierdzić, czy finansowanie można uzyskać, konieczne będzie udzielenie kilku dalszych informacji szczegółowych, ale na podstawie tego, co opisałeś, finansowalność (założenie, że nieruchomość jest zabezpieczeniem kredytu) jest zasadniczo zapewniona ze względu na podane dane dotyczące zdolności kredytowej! W zakresie sprzedaży wierzytelności załączyłem plik! Temat ten jest zasadniczo zamknięty, zwłaszcza że rząd federalny kiedyś wydał przepisy jasno określające, kto, co, kiedy i jak może sprzedawać! Żadne banki nie sprzedają dobrych finansowań, zwłaszcza tych, które są prawidłowo obsługiwane, a jeśli nawet tak się stanie, to wszelkie prawa i obowiązki zostaną przeniesione!!! Załączam link, który wspaniale wyjaśnia ten temat i wiele innych! Finansowanie budowy - Sprzedaż wierzytelności - Sprzedaż kredytu

Napisany przez Sandrini
Cześć, Bardzo dziękuję za Twoją wielką cierpliwość. Na pewno jesteś nadal dobrze w wyścigu, co dla mnie jest bardzo uspokajające. Dzięki. Pozdrowienia, Su

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata