Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy mogę ubezpieczyć dwa samochody na zmianę?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry, mam Opla Zafirę, którego do tej pory jeździłam przez cały rok. Teraz jednak chciałabym kupić kabriolet na lato, który będę użytkować tylko w miesiącach letnich i który będzie musiał być ubezpieczony tylko na ten okres. W sumie Zafira będzie mi potrzebna tylko w pozostałym czasie. Czy istnieje możliwość posiadania jednego ubezpieczenia samochodowego, które obejmie oba auta? Chciałabym zarejestrować i ubezpieczyć kabriolet od kwietnia do września, a Zafirę od października do marca. Czy istnieją ubezpieczyciele oferujący takie rozwiązanie, czy zawsze muszę mieć obowiązkowo dwa ubezpieczenia, z których każde zostaje zawieszone przez pół roku? DalaiLama

Napisany przez Reibold
Cześć! Wystarczy, że masz jedno ubezpieczenie i zmieniasz pojazd w razie potrzeby. Możesz też od razu zaznaczyć, że chcesz rejestrację sezonową. Wtedy zmiana zostanie automatycznie dokonana na podane miesiące. Sprawdź to u swojego ubezpieczyciela! Podejrzewam, że każdy dostawca może to zrobić. Pozdrawiam Alexander Reibold Makler ubezpieczeniowy i funduszowy

Napisany przez nightwish
Albo poczekaj do połowy roku. Wtedy niby ma zostać wprowadzona możliwość stosowania tablic wymiennych.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata