Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Pieniądze zostały zainwestowane do 2014 roku... ale teraz ich potrzebuję.

Napisany przez Maya2012
Cześć ludzie, około rok temu zainwestowałem pieniądze w Sparkasse. Na korzystny oprocentowanie do 2014 roku. doradca majątkowy powiedział, że przez ten czas nie będę miał do nich dostępu. Jednak teraz pilnie potrzebuję samochodu i muszę mieć dostęp do tych pieniędzy. To pięciocyfrowa suma. Czy nie da się zrobić niczego, aby odzyskać moje pieniądze? Musi być jakiś sposób... Byłbym bardzo wdzięczny, gdyby ktoś mógł mi pomóc. Pozdrawiam, MAya

Napisany przez 2Bolitho
Maya2012 pisze: Byłoby miło, gdyby ktoś mógł mi pomóc tutaj.
Okej, bez problemu. Umów się na spotkanie w swoim oddziale banku Sparkasse i wyjaśnij to z nimi. Brzmi trochę szorstko, ale tak jest. Nie wiemy, jaki masz produkt. Nie możemy domyślać się, w jakich warunkach Twoja Sparkasse (cokolwiek to jest) wypuszcza pieniądze. Musisz dopytać o to bezpośrednio u nich. Przypuszczam, że będzie to możliwe. Jednakże za rekompensatą.

Napisany przez desire
Miałem podobny problem z moją firmą, tylko że kwota była wyższa. Po konsultacji z firmą doradczą i rozmowie z bankiem szybko stało się jasne, że pieniądze mogę odzyskać dopiero w ustalonym terminie...

Napisany przez Heckes88
Jeśli w ogóle jest to możliwe, to na pewno będzie to wiązało się z opłatą. Czasami zdarza się nawet, że musisz zwrócić otrzymane dotychczas odsetki..... _______ https://broker-angebote.de

Napisany przez Seros
To zależy zawsze od kwoty i oczywiście również od formy lokaty. W zasadzie powinno to jednak być możliwe za odpowiednim odszkodowaniem (+ ewentualnie wypłacone odsetki)!

Napisany przez ihrtraumtaenzer
Mogę dać Ci tylko jedną wskazówkę: zapomnij o nowym samochodzie, wtedy wszystko pozostanie bez zmian, a system finansowy nie będzie zagrożony. Twoje pieniądze są bezpieczne w Sparkasse. Są tam „zaalokowane” do 2014 roku (obligacje rządowe itp.).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata