Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Pytania dotyczące DKB.

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór Mam teraz konto w DKB i mam jeszcze kilka pytań, które teraz mi się nasuwają. 1. Są tam 2 różne konta (1 konto gotówkowe i 1 konto bieżące), czy one są ze sobą powiązane? To znaczy, jeśli wpływa pieniądze na konto bieżące, to można od razu płacić kartą kredytową, czyż nie? 2. Saldo na koncie gotówkowym (karta kredytowa) jest oprocentowane 1,65%. Jak to działa? Myślałem, że konto gotówkowe jest połączone z kontem bieżącym. Czy pieniądze między kontem internetowym a kartą kredytową zawsze muszą być przekazywane, czy to jest możliwe lub wymagane? 3. Czy oprocentowanie 1,65% jest naliczane co miesiąc czy co rok? Pozdrowienia, Eric

Napisany przez 2Escorpio
1/2: To są dwa różne konta. Musisz więc przelać środki na kartę kredytową, aby zwiększyć limit i gromadzić odsetki. 3: Nie mam pojęcia, przepraszam

Napisany przez ADMCI4
Cześć Escorpio, dzięki za odpowiedź. odnośnie punktu 1.: Czy w przelewie muszę podać numer karty kredytowej zamiast numeru konta?

Napisany przez ProperSoul
Cześć, Oto moje odpowiedzi: 3. 1,65% to roczna stopa oprocentowania. Co miesiąc odsetki wynoszą 1,65/12 %, co prowadzi do niewielkiego efektu odsetek składanych. 1. Możesz płacić kartą kredytową aż do swojego limitu. Karta kredytowa jest rozliczana raz w miesiącu, a jej saldo jest redukowane o wartość zakupów dokonanych kartą w oparciu o saldo zgromadzone na koncie wizy i, jeśli nie ma wystarczających środków na koncie wizy, salda z konta bieżącego. Na przykład, w danym miesiącu dokonujesz zakupów kartą kredytową na 460 euro. Masz 400 euro na koncie wizy i 100 euro na koncie bieżącym. Wtedy saldo karty kredytowej zostanie zrównoważone za pomocą 400 euro z konta wizy i 60 euro z konta bieżącego. Oznacza to, że na koncie bieżącym pozostanie ci jeszcze 40 euro. Gdybyś miał teraz 500 euro na koncie wizy, za pozostałe 40 euro otrzymałbyś 1,65/12 % odsetek. 2. Aby skorzystać z 1,65% oprocentowania, musisz przelać pieniądze z konta bieżącego na saldo karty wizy. Jeśli jednak chcesz zapłacić kartą debetową, upewnij się, że zostawiasz trochę pieniędzy na koncie bieżącym. Mam nadzieję, że odpowiedziałem na Twoje pytania. Pozdrawiam

Napisany przez EdExley
Cześć, od jakiegoś czasu mam konto DKB Cash (darmowe zaopatrzenie gotówką za granicą) Na koncie bieżącym również są odsetki, niezbyt wysokie, ale są. dla salda na karcie DKB-VISA-Card - 3,80% w skali roku dla salda na koncie internetowym - 0,50% w skali roku https://cms2.dkb.de/export/download/p...ivatkunden.pdf Jeśli ktoś chce doładować kartę Visa przedpłaconą, może to zrobić poprzez przelew z dowolnego konta, nie musi najpierw przechodzić przez konto bieżące w DKB. W celu uzupełnienia podać numer karty w tytule przelewu (link, 5.) Saldo karty DKB-VISA-Card - Deutsche Kreditbank AG Na konto 1999333@12030000 (DKB)

Cześć EdExley, cytowana przez Ciebie lista cen jest bardzo przestarzała. Jeśli sprawdzisz bezpośrednio na DKB.de, zobaczysz, że aktualna stopa oprocentowania konta VISA wynosi 1,65% rocznie. To samo wyniki dają różne porównywarki online. Chciałem to wyjaśnić, zanim ktoś się zdziwi. Pozdrowienia

Napisany przez EdExley
To jest prawda... te 3,8% były dość podejrzane. To stare ubezpieczenie na życie jest wymienione w często zadawanych pytaniach / drugim linku.

W takim razie ktoś powinien poinformować DKB, że linkują tam coś starego. Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
ProperSoul pisze: W takim razie ktoś powinien powiedzieć DKB, że tam gdzieś coś starego linkują Pozdrowienia
Jeśli mają jeszcze stary zdanie w regulaminie. Możesz złożyć pozew i domagać się zwrotu odsetek z tyłu *g*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata