Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy zawsze potrzebne jest konto bieżące jako odniesienie dla konta oszczędnościowego?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, mój syn ma 15 lat i pracuje w supermarkecie na pół etatu. Może tu dobrze zarabiać. Nie ma jeszcze konta bankowego. By nie trzymał dużej sumy pieniędzy w domu, warto byłoby przenieść je na konto oszczędnościowe. Tam zarabiałby również odsetki na swoje pieniądze. Czy zawsze konieczne jest posiadanie konta bankowego jako konta referencyjnego dla konta oszczędnościowego? Jeśli tak, czy możliwe jest podanie mojego konta, czy musi koniecznie założyć swoje?

Re: Czy zawsze potrzebne jest konto bieżące jako odniesienie dla konta oszczędnościowego?

Napisany przez ProperSoul
Cześć promieniu słońca, normalnie trzeba podać konto referencyjne dla konta oszczędnościowego, tak. Ponieważ na to konto będą dokonywane wypłaty z konta oszczędnościowego. W wieku 15 lat nie ma nic przeciwko posiadaniu przez twojego syna konta osobistego. kredyt odnawialny i tak nie zostanie udzielony. Ponieważ jest jeszcze uczniem, może z Waszą zgodą na przykład założyć bezpłatne konto osobiste w Waszej lokalnej kasie oszczędnościowej. Mam nadzieję, że mogłem Ci nieco pomóc. Pozdrawiam

Napisany przez Banker 90
Osobiście uważam, że konta bieżące dla młodzieży są bardzo zalecane. Dzięki nim młodzi ludzie uczą się korzystać z konta bieżącego od najmłodszych lat, co i tak prędzej czy później będzie konieczne. Ponadto nie ma na to żadnych przeciwwskazań. Jak właściwie zauważył ProperSoul, takie konta są zazwyczaj darmowe we wszystkich bankach, a nieletni nie mają prawa do debetu, ponieważ nie mogą brać kredytów.

Napisany przez 2Escorpio
Banker 90 pisze: Osobiście uważam, że konta bieżące dla młodzieży są bardzo zalecane. Dzięki nim młodzi ludzie uczą się jak zarządzać rachunkiem bieżącym, co i tak wkrótce będzie niezbędne. Poza tym nie ma nic przeciwko temu. Jak właściwie zauważył ProperSoul, są one zazwyczaj bezpłatne we wszystkich bankach, a młodociani i tak nie mogą korzystać z debetu, ponieważ nie mogą się zadłużać.
Ale trzeba przyznać, że niektóre banki wydają młodocianym kartę EC, a nie tylko kartę bankową... co oznacza, że za pomocą obciążeń (płatności kartą EC / podpisem) można wciąż wpadać w pułapkę zadłużenia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata