Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy zmiana kredytu Easy Credit jest dozwolona?

Napisany przez Alex_H
Cześć wszystkim, chodzi o następującą sytuację: Od około roku mam do spłacenia dość drogi (około 12%) kredyt w Easycredit. Pozostały okres spłaty to około 6 lat Pozostały dług do spłaty to około 20.000€ Umowa oferuje kilka możliwości: - Bezpłatne wypowiedzenie umowy z trzymiesięcznym terminem wypowiedzenia. - Natychmiastowe wypowiedzenie, przy czym naliczana jest kara umowna w wysokości 1% pozostałej kwoty do spłaty. - Bezpłatna dodatkowa spłata do 50% kwoty kredytu netto (możliwa raz w ciągu 12 miesięcy). Ponieważ kredyt jest dość drogi, nie opłaca się czekać na trzymiesięczny termin wypowiedzenia. Moim rozważaniem było teraz, że najpierw w pełni skorzystam z dodatkowej spłaty, a następnie kilka dni później wypowiem resztę. W rezultacie zaoszczędziłbym około 100€. Teraz pojawia się pytanie, czy jest to zgodne z prawem? W umowie nie znalazłem żadnych terminów, które muszą być zachowane między tego rodzaju operacjami. Ze względu na dość drogi kredyt nie mam wyrzutów sumienia co do takich potencjalnie skrajnych działań. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Alex

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata