Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy Targobank oferuje lepsze warunki kredytowe niż Sparkasse?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Przed niemal rokiem zastąpiłem bardzo drogi kredyt w Santander Bank nowym kredytem w Sparkasse, moim domowym banku. Doradztwo było dobre, czułem się dobrze zaopiekowany i rzetelnie traktowany. Oprocentowanie w nowym kredycie wynosi 8,75%. To nie mało, ale lepiej niż przedtem. Jednak znalazłem w internecie ofertę Targobank, gdzie oprocentowanie wynosi tylko 5,9%, niezależnie od zdolności kredytowej. Czy to jest rzetelne i faktycznie lepsza oferta niż w Sparkasse? Czy powinienem zastanowić się nad ponownym refinansowaniem? Czy w ogóle jest to możliwe w tak krótkim czasie?

Napisany przez 2Bolitho
Oblicz to sam! Zapytaj, ile kosztowałaby wcześniejsza spłata kredytu i poproś o ofertę od Targobank. Wtedy zobaczysz, czy warto. Jak ktoś miałby Ci na to odpowiedzieć tutaj? Jeśli zaoszczędzisz na odsetkach i wypadniesz dobrze z innego kredytu, to na pewno ma sens. Jeśli nie, być może nie.

Napisany przez ADMCI4
Tak więc podaję Ci teraz kilka liczb i Ty zdecyduj, co jest lepsze Wziąłem netto 11200€ w Sparkasse i łącznie spłacam 14050€. Moja żona wzięła netto 10000€ w Targobank (dawniej CitiBank) i łącznie spłaci 16500€. Myślę, że to mówi wszystko. Te 5,9% to prawdopodobnie stopa nominalna. Efektywnie to wygląda zupełnie inaczej. Opłaty w Targobank są ogromne, zwłaszcza że czasami trzeba zawierać umowy, aby utrzymać 5,9% nominalnie. W przeciwnym razie oprocentowanie zazwyczaj rośnie. Nie chcę powiedzieć, że Sparkasse to najlepsze, co można mieć, naprawdę nie są zbyt tanie, ale są sprawiedliwe i transparentne, na pewno.

Napisany przez friedel
Więc nie będę już wchodził do banku, wszystko będę załatwiał przez internet. W ten sposób unikam pułapki z opłatami manipulacyjnymi, a w domowym zaciszu mogę spokojnie porównać, gdzie oferowane są lepsze oprocentowania. Przecież oferty nic nie kosztują.

Napisany przez friedel

Hej ludzie!

Prawie rok temu spłaciłem bardzo drogi kredyt w Santander Bank nowym kredytem w Sparkasse, która jest również moim głównym bankiem.
Doradztwo było dobre, czułem się dobrze zaopiekowany i traktowany uczciwie.
Stopa procentowa dla nowego kredytu wynosi 8,75%. To dużo, ale lepiej niż wcześniej.
Teraz jednak znalazłem w internecie ofertę Targobank, gdzie stopa procentowa niezależnie od zdolności kredytowej wynosi tylko 5,9%.
Czy to jest wiarygodne i faktycznie lepsze warunki niż w Sparkasse? Czy powinienem znowu refinansować?
Czy w ogóle można to zrobić w tak krótkim czasie?

widziałem tę ofertę również w internecie, tylko ja byłem taki głupi i poszedłem do banku, czyli do oddziału, aby spłacić kredyt. To pułapka! Teraz muszę pozwać bank o zwrot opłaty manipulacyjnej za pośrednictwem prawnika. Mam nadzieję, że Ty zrobisz to lepiej.

Napisany przez ThinkPad
Nawet jeśli wątek ma już 2 lata..

@friedel: Zapytanie o ofertę nic nie kosztuje, dlaczego więc opłata za przetwarzanie? Bezpośrednie zasięgnięcie informacji w banku o tym, co jest tańsze, nie powinno przecież generować dodatkowych kosztów..

Napisany przez friedel
Słuchaj! Tak nie miałem na myśli. Możesz pójść do banku, ale nie powiedzą Ci, czy w innym banku jest taniej. Raczej chodziło mi o to, że jeśli składasz wniosek o kredyt w oddziale, to naliczą Ci opłatę za przetwarzanie dodatkowo, dzięki czemu kredyt będzie znacznie droższy niż w przypadku zaciągnięcia go przez internet.

Napisany przez Alex [CryptoMod]
Właśnie Targobank można wyrzucić w kosz jeśli chodzi o kredyty. Reklamują się superoprocentowaniem, a kiedy wpiszesz wszystko, wychodzi 12,xx%. Doświadczyłem tego w oddziale, poszedłem tam z powodu dobrego oprocentowania z internetu, dużo gadania, w rzeczywistości tylko wypytywali, gdzie jeszcze można sprzedać ubezpieczenie, a potem wracają z 12,95% RRSO.....

Napisany przez friedel
12% to jednak dużo więcej niż u mnie. Mam nadzieję, że byłeś wystarczająco sprytny, aby odejść. Ale przecież mówiłem, że nie powinieneś iść do placówki. Zawsze płacisz więcej. kredyty należy ubiegać się tylko przez internet, żeby zaoszczędzić pieniądze.

Napisany przez 2Escorpio
No cóż, Targobank (dawniej CitiBank) nie miała zawsze najlepszej reputacji jeśli chodzi o kredyty. Ale od czasu przekształcenia się w Targobank sytuacja trochę się poprawiła.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata