Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Wielka cisza

Napisany przez 2cybercrash
Cześć Kochani, dzisiaj jest taki dzień, szczególny w kalendarzu majowym, zamiast świętować interesujące oferty zakupów, panuje wielka cisza baranów, rzeczywiście dzieje się. Nawet promotorzy ABB nie mogą się skusić do wpisu w dzienniku. A już portal Ringier-Crash nie może uruchomić strony internetowej z powodu problemów technicznych. Ale przynajmniej guru od crashów zauważył, zdecydowanie za późno, że sytuacja się pogarsza. Zauważyłem interesujący fakt, że wśród masowych wyprzedaży i zabór z powodu stop lossów, w trakcie tak zwanej fazy rotze-grütze, pojawiają się również zdrowe okazje do zakupów, nawet w przypadku ciężkich wag SMI. Niemniej jednak, faza ta będzie prawdopodobnie przebiegać w kilku wstrząsnięciach. W związku z tym celuj w te, które naprawdę zostały zbombardowane, a następnie patrz w przyszłość. Jeśli wystąpi gwałtowny odruch spekulacyjny, jeszcze lepiej, ponieważ pewne transakcje są w teorii szybko realizowalne. Uprzednio zrealizowałem zyski przy szybkich notowaniach. Obecnie pozostaję w roli obserwatora. Interesujące spółki są jeszcze zbyt drogie. Spadający dalej, dzięki popularnej technice zrzucania linii ratunkowej. W tak pięknym dniu rotze-grütze zasadniczo nigdy nie sprzedaję, już to zrobiłem wcześniej i oto, nagle okazuje się, że słabe ceny sprzedaży wcale nie były takie złe.

Napisany przez kandinski
Tak, masz rację, co można napisać, gdy trzeba patrzeć, jak wartość PF maleje? Czy to nie jest dobry moment na odświeżenie swoich pozycji? Prawdopodobnie wszyscy to robią, żeby nie móc czytać żadnych wpisów... :wink: Wrzuciłem coś, na wypadek gdyby SMI zaczął znów zmierzać na południe... (SSMIK)

Napisany przez Karat
Aby giełda nie była całkowicie bezrobotna, dziś zaksięgowałem Royal Dutch (RD) oraz NIKBE (zakup). Zakup certyfikatu ABM Amro na indeks Amex Gold Bux z limitem w wysokości 271,63 euro jest nadal otwarty. Pierwsza transakcja została dokonana po cenie 302,88 euro dnia 5.5.2006. Tak szybko można stracić. Karat

Napisany przez beta
Będę po raz pierwszy w trybie oczekiwania przez ten tydzień. Chyba jestem stosunkowo rozsądnie ustawiony. Zawsze można zrobić kilka małych transakcji z warantami i małymi kwotami.... Być może dziś zobaczymy odbicie, być może dopiero pod koniec amerykańskiej sesji. Jeśli tak się stanie, nie pozwolę sobie od razu zaimponować i działać pochopnie :-) . Uważam, że nie ma pośpiechu. Muszę jeszcze ogarnąć mój nowy telewizor WM :-) :-) , poza tym jest piękna pogoda. Pallad jest znowu w interesujących rejonach.... Awaria portalu gotówkowego dzisiaj pokazuje pewną nerwowość inwestorów. Duży ruch w stosunku do stosunkowo małej aktywności.... więc tak źle dziś nie jest, tsss. Ale pokazuje nam, że nie jesteśmy już przyzwyczajeni do takich dni. Jestem ostrożny. Średnioterminowo kciuki w górę 8) Pozdrowienia

Napisany przez richard100
Jestem gotów dokonać zakupu. Jednak nie chcę działać pochopnie. Oszczędzam pozostałą amunicję do czasu, aż zwierzyna znajdzie się bliżej celu. Możliwe, że nagle zawróci i straci się okazja. Wtedy pech. SLHN na przykład 280. Niektóre inne tytuły SMI trzeba by dostać już przy -10%. W przeciwnym razie się nie opłaca. Pozdrowienia Rich

Napisany przez ADMCI4
Wytrzymam jeszcze 2 tygodnie ze swoją strategią dzienną i prawdopodobnie od początku czerwca znów zacznę budować długoterminowe pozycje.

Napisany przez ADMCI4
Wziąłem sobie porcję ZURN. Być może czwartkowa prezentacja liczb w najbliższych dniach będzie miała jakiś katalizujący wpływ - przynajmniej mam taką nadzieję...

Napisany przez ADMCI4
Aktualnie mam tylko długoterminowe akcje w portfelu i sprzedaję je dopiero, gdy osiągnę cel, a nie z powodu drobnej korekty. Chyba że zdarzy się okazja i będę miał czas na transakcję. Ponieważ moje inwestycje idą dobrze, tylko trochę się rozglądam, ale nic nie kupuję.

Jak obserwowano już wczoraj w USA, na dużych spółkach farmaceutycznych zaczyna się delikatny trend wzrostowy. Przed wszystkim Novartis i Roche, a także Nestle, mogą się trochę odczepić od niedawnych minimów lub czy to tylko zabezpieczenia krótkiej sprzedaży, która chce się ponownie uzupełnić nową amunicją.SwissLife ponownie osiąga 288 po 295, ponownie składając zlecenie handlowe na tym poziomie.

Napisany przez beat
Dziś było trochę szorstko. Można znowu pomyśleć o zbieraniu odłamków szkła. Wybór kandydatów znowu rośnie. Lista staje się zbyt długa, aby ją wymieniać. Oczywiście może jeszcze się wydłużyć.

Rzekomo inflacja i zbliżający się kolejny krok w czerwcu, przygnieciony ciężkimi atakami Hatcher na ciężkie gwiazdy indeksów na rynkach spoza USA. Kto jeszcze nie wie, co mogą zrobić banki Hatcherbank, niech spojrzy na przebieg handlu na SWX w ostatniej półgodzinie. Tam działy się same krzywe interesy i kursy bez żadnego oficjalnego zlecenia kupna lub sprzedaży. Nawet gdyby istniały zlecenia kupna, nie zostałyby wykonane, tylko wiadra są wypróżniane. No więc, kto chce wiaderko? Ale nie powinien otrzymać uczciwej ceny. Dobrze jest mieć wyliczoną wartość własnych papierów na zdrowym rynku. Ostre zakupy zabezpieczające nie są wykluczone. Lakoniczny komentarz rynkowy wydaje się trywialny, nie trzeba wymieniać odpowiednich podmiotów: 18:16 AKCJE SZWAJCARIA/Zakończenie: Wyprzedaż na szeroką skalę po południu Nazwa Ostatnia zmiana Swiss Performance Index 5977.60 -172.24 (-2.80%) Swiss Market Index 7658.52 -228.57 (-2.90%) Zurych (AWP) - Szwajcarskie akcje zakończyły handel w środę po dużym spadku cen po południu, ze znacznymi stratami. Handel dotychczas był stabilny i mało spektakularny. Powodem spadków cen były amerykańskie ceny konsumenckie, które w kwietniu w USA wzrosły silniej niż oczekiwano z powodu wysokich kosztów energii, co sprawiło, że perspektywa zatrzymania podwyżek stóp procentowych w USA przeszła na drugi plan. Jednak podstawowa stopa wzrosła tylko o 0,3%, co było nieco powyżej oczekiwań wynoszących 0,2%, powiedziano w handlu. Opadające giełdy USA dodatkowo zwiększyły te spadki i spowodowały kolejne przesunięcia limitów. Jednak presja sprzedaży nie pochodziła tak bardzo z akcji, jak z kontraktów terminowych. Traderzy mówili o rzeczywistej atmosferze wyprzedaży. Do czasu zakończenia handlu o 17:30 SMI spadł o 226,47 punktów lub 2,87% do 7660,62 punktów. SMI pozostaje tym samym niecałe 1% powyżej końcowego stanu z 2005 roku. Szerszy SPI w środę stracił 172,24 punktów (-2,80%) do 5977,60 punktów. Na szczycie listy sprzedaży były akcje, których wartość zależy od stóp procentowych. UBS stracił 4% na 137,70 CHF, CS spadł o 4,2% do 70,90 CHF, a Julius Bär stracił 4,6% do 110,20 CHF. Wśród ubezpieczycieli ZFS zakończył dzień przed publikacją wyników ze spadkiem o 4,1% do 288,75 CHF. Nawet niedawno dobrze rozwijające się akcje straciły nadmiernie: ABB zakończył dzień 5,5% niżej na 15,40 CHF. Richemont stracił 3% do 56,50 CHF, a Holcim został obniżony o 4,2% do 94,50 CHF. Tylko kilka akcji defensywnych mogło się w różnym stopniu uchylić od presji sprzedaży. Na końcu Swisscom spadł o 1,5% do 399 CHF, Givaudan zmniejszył się o 1,5% do 994,50 CHF, a Nestle stracił 1,6% do 364 CHF. Akcje Novartis, które w ciągu dnia długo trzymały rynek, zakończyły dzień z minus 2,3% na 67,90 CHF, a obligacje Roche obniżyły się o 1,8% do 193 CHF. Przez długi czas Synthes (-1% do 150 CHF) był na czele SMI. Akcje skorzystały z pozytywniej decyzji Funduszu Zdrowia Medicare o zwrocie za sztuczną krążka międzykręgowej Charite od Johnson & Johnson. To również rozjaśniło perspektywy dla ProDisc, konkurencyjnego produktu, który powinien pojawić się na rynku w Stanach Zjednoczonych w tym roku. Pojedyncze akcje Nobel Biocare (+0,1% do 307 CHF) miały zaszczyt nie zamykać się w negatywnej strefie. Na szerszym rynku przemysłowym w obszarze przemysłowym, takie spółki jak Georg Fischer (-11,9%) i Sulzer (-7,6%) były silnie narażone na presję. COS spadł o 10,2%, akcje kryzysującej Karda zostały obniżone o kolejne 6,5%, a Swisslog stracił 6,1% po emisji kapitałowej. Akcje spółki-córki GF Agie Charmilles spadły o 4,8%. ra/uh

Napisany przez beta
Pozostań nadal w trybie oczekiwania. Ryzykuję, że przeoczę gruby techniczny błąd, ....ale nie szkodzi. Błąd: Wczoraj dałem nura w ZURHie. . . w tej chwili dominuje temat mp3 :lol: :lol: :lol: Mam pytanie: Czy boisz się terroryzmu podczas mistrzostw świata? Czy świadomie redukujesz swoje zapasy z myślą o tym wydarzeniu? Osobiście uważam, że NIE, ....ale zawsze pojawia się to samo pytanie przy takich okazjach, czy to mistrzostwa świata, olimpiada, specjalna data (11 września). W niektórych przypadkach analiści już mówią, że należy zachować ostrożność.... Mogę sobie jednak wyobrazić, że podczas mistrzostw świata zobaczymy wzrost....piwo, Telekom, producenci artykułów sportowych, handel detaliczny (Douglas 8) ), itp.... A tak swoją drogą: Czy ktoś zna dobry tytuł piwa? ? (smak jest nieistotny) :lol: Anheuser-Busch ?? Pozdrowienia

Napisany przez Simona
Cześć beta Mam na liście Heinekena i Carlsberga od dłuższego czasu. Prawdopodobnie w czerwcu zdecyduję się na Heinekena, albo ew. na oba, rozdzielone na dwie mniejsze pozycje. Możemy rozpocząć ankietę piwa. Która marka jest częściej pita? :?: :idea: Nie boję się terroru podczas MŚ. Po pierwsze, będę śledzić MŚ w telewizji, w domu, a po drugie: Co z tego - mamy już wystarczającą ilość pasożytów w stadionach. Każdy, kto idzie, robi to z własnej odpowiedzialności. Ponadto, terroru można się przyzwyczaić. Parę dni temu zaczęliśmy właśnie go delektować. Szwajcarzy chcą nas nauczyć strachu i aktualnie psują giełdę i finanse z roku 2006? Jeśli jednak po dniu wygaśnięcia umów na jutro, gdy już nie ma nic do upłynnienia, kurs pojdzie znowu na północ, uważam, że przed nami dobry lato. Zwłaszcza z powodu MŚ. Podczas gdy Jan Kowalski i wszyscy inni będą jak hipnotyzowani gapić się tylko w tv, my i jeszcze kilku innych nie zapominamy o giełdzie. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez beta
Wygląda na to, że mają dość zawiły stres związany z sponsoringiem.... https://www.welt.de/data/2005/10/12/787600.html Głównym tematem dyskusji jest piwo. Szczególnie mieszkańcy Monachium i Kolonii przywiązują wagę do delektowania się piwem pszenicznym lub Kölsch podczas meczów piłkarskich. Podczas ostatniego spotkania z FIFA osiągnęliśmy przełom. Lokalni partnerzy piwa będą mogli podawać napoje na festynach kibiców, mówi Horst Meyer, pełnomocnik ds. mistrzostw świata w piłce nożnej z miasta Kolonia. Oficjalnymi sponsorami piwa mistrzostw świata w piłce nożnej są Amerykanie z Anheuser Busch, którzy współpracują z Bitburgerem w zakresie rozlewu. Szczegóły dotyczące praw lokalnych partnerów piwnych nie są jeszcze ustalone. Ankieta dotycząca piwa: Dokładnie, tego brakuje jeszcze na portalu giełdowym! Czy tylko administrator może to zrobić? Pozdrowienia

Napisany przez Dany1
beta pisze: Wydaje się, że mają dość mylący stres związany ze sponsorowaniem.... https://www.welt.de/data/2005/10/12/787600.html Głównym punktem dyskusji jest piwo. Zwłaszcza mieszkańcy Monachium i Kolonii przywiązują wagę do degustacji pszenicznego piwa lub Kölsch podczas piłki nożnej. Podczas ostatniego spotkania z FIFA osiągnęliśmy przełom. Lokalni partnerzy piwni mogą zasadniczo serwować piwo na festiwalach dla fanów, mówi Horst Meyer, pełnomocnik do spraw MŚ w Kolonii. Oficjalnymi sponsorami piwa na mistrzostwach świata w piłce nożnej są Amerykanie Anheuser Busch, którzy współpracują z Bitburgerem przy serwowaniu. Szczegóły dotyczące praw lokalnych partnerów piwnych wciąż nie są ustalone. Ankieta dotycząca piwa: Dokładnie, tego brakowało na portalu giełdowym! Czy tylko administrator może to zrobić? Pozdrowienia
Cześć Beta Możesz wziąć z tych miast przykład... Co powiesz na mecz Samsunga u Beta z Appenzeller Bier jako sponsorem?

Napisany przez Dany1
Cześć beta Mam na swojej liście od dłuższego czasu Heinekena i Carlsberga. Prawdopodobnie zdecyduję się w czerwcu na Heinekena, albo ewentualnie na obie marki, podzielone na dwie mniejsze pozycje. Możemy jeszcze przeprowadzić ankietę na temat piwa. Która marka jest częściej pijana? :?: :idea: Cześć Simona Właśnie dostałem maila od ppmm i również decyduję się na Heinekena... https://www.goldseitenforum.de/attachment.php?attachmentid=8204 PS: Ten link nie spodoba się wszystkim, ale dzisiaj pasuje. Trzymajcie się więc tytułu i milczcie... dzięki

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata