- czw mar 24, 2011 8:06 pm
Cześć Zaczynam od opowieści, a potem przejdę do mojej sprawy. Mój kumpel zaproponował mi swoje mieszkanie do kupienia, więc umówiłem się na spotkanie z doradcą. Jednak od razu powiedział, że będzie to bardzo trudne, ponieważ Dom znajduje się poza zamkniętą miejscowością, jest jedna droga do tego domu i jeszcze jedna. doradca powiedział, że większość banków odmawia w takich przypadkach. Mimo to spróbowaliśmy i ostatecznie zawiedliśmy z powodu wpisu w bazie dłużników mojej żony. Teraz moja sprawa: 1. Czy istnieją banki, które nie decydują od razu na podstawie lokalizacji? 2. Ponieważ moja żona ma zapis w bazie, nie mogę brać jej pod uwagę. Czy mogę wziąć mojego ojca jako poręczyciela? Czy są inne możliwości? Kilka faktów: Jestem żonaty, mam 29 lat, a moja żona 28 lat Mieszkamy w tym domu od stycznia Ja zarabiam około 2200€ miesięcznie, a moja żona 800€ Bank oszacował wartość domu z działką na 230.000€ Możemy go kupić za 120.000€ Dom został całkowicie odnowiony w 2008 roku Mam nadzieję, że udało mi się to wyjaśnić Dziękuję z góry za Wasz trud