Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Potrzebuję pomocy, chcę kupić Dom.

Napisany przez Para4
Cześć Zaczynam od opowieści, a potem przejdę do mojej sprawy. Mój kumpel zaproponował mi swoje mieszkanie do kupienia, więc umówiłem się na spotkanie z doradcą. Jednak od razu powiedział, że będzie to bardzo trudne, ponieważ Dom znajduje się poza zamkniętą miejscowością, jest jedna droga do tego domu i jeszcze jedna. doradca powiedział, że większość banków odmawia w takich przypadkach. Mimo to spróbowaliśmy i ostatecznie zawiedliśmy z powodu wpisu w bazie dłużników mojej żony. Teraz moja sprawa: 1. Czy istnieją banki, które nie decydują od razu na podstawie lokalizacji? 2. Ponieważ moja żona ma zapis w bazie, nie mogę brać jej pod uwagę. Czy mogę wziąć mojego ojca jako poręczyciela? Czy są inne możliwości? Kilka faktów: Jestem żonaty, mam 29 lat, a moja żona 28 lat Mieszkamy w tym domu od stycznia Ja zarabiam około 2200€ miesięcznie, a moja żona 800€ Bank oszacował wartość domu z działką na 230.000€ Możemy go kupić za 120.000€ Dom został całkowicie odnowiony w 2008 roku Mam nadzieję, że udało mi się to wyjaśnić Dziękuję z góry za Wasz trud

Napisany przez 2Bolitho
Para4 pisze: Dom z działką został wyceniony przez bank na 230 000 € możemy go nabyć za 120 000 €
wow, to dopiero cena przyjaźni.... nie, poważnie: albo wycena jest nieprawidłowa, albo coś jest nie tak. Szczerze mówiąc: sprzedałbyś swój Dom przyjacielowi za tę cenę, gdybyś od obcej osoby mógł dostać praktycznie podwójną kwotę? Na pytania fachowe na pewno odpowiedzą tutaj eksperci.

Napisany przez Para4
Cześć Bolitho Powód, dla którego jest tak korzystnie, polega na tym, że nie chce tam obcych, a tylko mnie. Te 120 000 to suma, którą przeznaczył na zakup i rozbudowę, jednak bank oszacował ją na 230 tysięcy. Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Para4 pisze: Cześć Bolitho Powód, dlaczego jest tak korzystnie, polega na tym, że nie chce mieć tam obcych ludzi, tylko właśnie mnie. Kwota 120 000 to suma, której potrzebował na zakup i remont, ale bank oszacował ją na 230 000. Pozdrowienia
Nie mogę wyjść z podziwu. Takich przyjaciół też bym chciał. Zrezygnować z około 110 000 euro, tylko po to, żeby przyjaciel zamieszkał w moim starej posiadłości. O matko. Znam tylko te dwa posty tutaj. Ale jeśli to nie jest wielkie wyjątkiem, to jest coś podejrzanego. Jestem ciekawy, co inni tutaj myślą.

Napisany przez Para4
Cześć to po prostu wielkie wyjątki. Ale to jest przecież rzecz drugorzędna, mi chodzi o inne aspekty

Napisany przez Sattler
Kolego czy nie: Musi zostać sporządzona opinia. Jeśli rzecz jest złomem, to nawet 112 000 to zbyt dużo pieniędzy, nawet 50k to za dużo. Sporządź opinię, wszystko inne to obłęd i głupota. W takich sprawach należy być jak najbardziej ostrożnym. 2. Żaden bank nie udzieli ci kredytu bez wkładu własnego lub z wpisem w rejestrze dłużników (Schufa)... być może przed kryzysem, ale to już przeszłość... Zostają ci tylko kredyty prywatne... ale czy znajdziesz kogoś, kto pożyczy ci pieniądze, to już inna sprawa! Pozdrowienia!

Napisany przez Mietoptimierung
Poleciłabym również sporządzenie opinii. To może również przynieść Ci ​​korzyści podczas rozmowy z bankiem. Istnieje wiele brokerów, do których możesz złożyć wniosek o finansowanie. Następnie zapytane zostanie wiele banków - otrzymasz wtedy (jeśli finansowanie jest możliwe) dobrą przegląd rynku. Konieczne będzie udzielenie informacji o sobie wraz z danymi dotyczącymi obiektu. Sprawę dotyczącą Schufy należy transparentnie przedstawić i wyjaśnić bankowi (co się wydarzyło).

Napisany przez Ulla Hue
Cześć,
moje pytanie brzmi, czy nadal masz zamiar kupić Dom?
Możliwe, że mogę udzielić kilku wskazówek!

Napisany przez Torian
Ostatni post z 2011 roku...

Napisany przez Kass Finanz
Cześć,

ten cena zakupu powinna być finansowalna, ponieważ istnieją banki, które udzielają finansowania budowlanego poza zamkniętymi miejscowościami, jeśli stan budynku jest odpowiedni (ocena indywidualna).
Obciążenie kosztami powinno być również wykonalne przy jednym wynagrodzeniu, chyba że dojdą inne kryteria, takie jak inne raty kredytów. Mimo to będzie bardzo trudno, ponieważ trzeba jeszcze zapłacić dodatkowe koszty nabycia, takie jak podatek od nieruchomości i opłaty notarialne, które musiałyby być opłacone oddzielnym kredytem.
Istnieje również bank, który udziela finansowania budowlanego nawet w przypadku negatywnych danych w rejestrze dłużników BIK i dodatkowo wyrównuje kredyty lub negatywne dane BIK. Jednak warunki są tu znacznie wyższe. Przy tej kwocie miesięczne obciążenie powinno wynosić około € 1.000,-. Zaletą jest to, że po upływie krótkiego okresu spłacania odsetek z 5 lat, również negatywne dane znikają, a ewentualnie udaje się uzyskać „normalne” finansowanie budowlane na zakończenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata