Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Handel drzwiowy - jak się go pozbyć?

Napisany przez ADMCI4
Moja matka podpisała umowę na od razu cztery abonamenty gazet w tzw. handlu drzwiami w drzwi, mimo że finansowo ledwo jest w stanie pokryć comiesięczne koszty. Problem: Umowy zostały podpisane około 6 tygodni temu, więc wycofanie się z umowy jest mało prawdopodobne. Jak wyjść z takiej sytuacji? Memory

Napisany przez 2Escorpio
Aby zakończyć okres obowiązywania umowy, należy ją pisemnie (najlepiej listem poleconym) wypowiedzieć i nie zawierać nowej umowy, jeśli ponownie staną przed drzwiami.

Napisany przez Maikie
Wygląda na to, że był miłym sprzedawcą. Dlaczego dopiero teraz się o tym dowiedziałeś? Dziwne wszystko....

Napisany przez RuhenderPol
To naprawdę gorzkie, natychmiast zrezygnować i może po prostu spróbować zakwestionować tę umowę handlową. Miej nadzieję na łaskę. Może uda się uzgodnić 3 subskrypcje? Ale pod względem prawnym myślę, że będzie to trudne. W przeciwnym razie można zadzwonić do prawnika, który może pomóc (albo przynajmniej przejąć jedną z subskrypcji).

Napisany przez 2Escorpio
RuhenderPol pisze: to naprawdę gorzkie, natychmiast zrezygnuj i spróbuj może zakwestionować umowę. Mam nadzieję na ugodę. Może można porozumieć się w sprawie 3 subskrypcji? Ale patrząc z punktu widzenia prawnego, to chyba kiepsko. Albo zadzwoń po prawnika, który może pomóc (albo przynajmniej przejąć jedną z tych subskrypcji).
Prawnik kosztuje więcej niż roczna subskrypcja gazety g

Napisany przez ADMCI4
Cześć Memory, z tych historii zawsze słyszy się i trudno uwierzyć, że są ludzie, którzy wciąż dają się nabrać na sztuczki sprzedawców. Niestety, zwykle trudno uzyskać jakąkolwiek rekompensatę. Moim zdaniem jedyną szansą jest udowodnienie, że Twoja matka została pod presją i umowa jest nieważna! Powodzenia, Marvin Dążenie do unieważnienia umowy może być długotrwałym i kosztownym procesem. Moim zdaniem o wiele taniej będzie natychmiast zrezygnować z umów i złożyć dostawcy propozycję ugody. Pozdrowienia, Listonosz

Napisany przez delgado
Cztery subskrypcje?! Naprawdę powinieneś powiedzieć swojej mamie, że musi nauczyć się mówić nie. Wygląda na to, że jest miłą osobą, która lubi pomagać innym. Masz siedmiodniowy okres na odstąpienie od umowy. Po tym terminie umowa staje się wiążąca. Zrezygnuj z subskrypcji wystarczająco wcześnie, zanim automatycznie się odnawia. Oszczędź sobie kosztów adwokackich. To się nie opłaca.

Napisany przez morales
Mogę się mylić, ale prawnie wygląda to słabo dla twojej matki. Najlepiej będzie, jeśli zadzwonicie i porozmawiacie z dyrektorem. Jestem pewien, że na zyski z takiego klienta on nie będzie zwracał uwagi.

Napisany przez Einfaltspinsel
A więc co się stało - udało wam się wyjść z tej sytuacji?

Napisany przez Naseweis
Tutaj mam doświadczenie na ten temat, które miałam kilka lat temu:

Na naszym drzwiach pojawił się biedny student, który chciał zarobić kilka groszy. Zaoferował mi, że jeśli podpiszę abonament na gazetę, będę otrzymywać co tydzień moje programy telewizyjne bez dodatkowych opłat i będę musiał je płacić tylko miesięcznie, w odwrotnej kolejności.
Miałam to również na piśmie.

Partnerem umowy był wydawca z Frankfurtu nad Menem.

Następnie otrzymałam gazetę telewizyjną tygodniowo pocztą od firmy z Offenburga, która była mi nieznana.

Po około 2 miesiącach otrzymałam fakturę z Offenburga za zaliczkę na 1 rok.

Nie zareagowałam na to, ponieważ nie znałam tej firmy.
Nadeszły upomnienia. - ode mnie brak reakcji.

Jednakże napisałam do wydawcy we Frankfurcie, prosząc o informacje dotyczące tej firmy w Offenburgu. Dodatkowo wysłałam moją podpisaną umowę (kopię) listem poleconym + za potwierdzenie odbioru.

Po kolejnym miesiącu - otrzymałam nakaz zapłaty z Offenburga z dodatkowymi opłatami w wysokości około 40 marek niemieckich.

Dokumenty do prawnika - List do wydawcy we Frankfurcie - Odstąpienie od umowy - Czasopisma, które zachowałam - mogą być odebrane. List do Offenburga - Wezwanie do zaprzestania dalszych uciążliwości - z informacją o możliwości skierowania sprawy do sądu.

Dlatego zalecam dokładną kontrolę umowy, czy jest realizowana zgodnie z postanowieniami.

Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata