Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy wysokość kredytu jest zawsze aktualizowana w Schufa?

Napisany przez ADMCI4
Przed dwoma laty wziąłem dość wysoki kredyt. Oczywiście został on zgłoszony do Biura Informacji Gospodarczej z moją świadomą zgodą. Ponieważ niedługo będę potrzebował kolejnego kredytu na zakup samochodu, chciałbym wiedzieć, czy informacje o moim wcześniejszym kredycie są regularnie aktualizowane w BIG. W międzyczasie spłaciłem już sporo kwoty, więc jeśli bank zapyta teraz, powinien uzyskać informację o aktualnej sumie. Jeśli w BIG nadal jest zgłoszony kredyt na kwotę 15000 euro, to pewnie nie dostanę nowego kredytu. Jak się ma ta sytuacja? Krakauer

Re: Czy wysokość kredytu jest zawsze aktualizowana w Schufa?

Napisany przez 2Escorpio
Nie, wysokość kredytu zawsze pozostaje taka sama jak kwota, którą pożyczyłeś. Jednocześnie jednak widnieje informacja o tym, na ile miesięcznych rat spłacasz kredyt. Dlatego inny bank lub ktoś z dostępem do Twojego raportu kredytowego może dokładnie obliczyć, ile z pożyczonej kwoty zostało już spłacone i jaka jest przybliżona wysokość Twoich rat.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata