Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: do wszystkich pośredników ubezpieczeniowych!!!

Napisany przez kid
Hallo ludzie, jestem teraz w totalnym przygnębieniu i zamieszaniu. Mam 24 lata i przez 6 lat pracowałem jako przedstawiciel jednego ubezpieczeniowego. Tam osiągnąłem bardzo dobre wyniki, dlatego chciałem się uwolnić od mojego zatrudnienia i pracować na zasadzie prowizji jako wolny przedstawiciel handlowy lub wielokrotny przedstawiciel. Nie chciałem być pośrednikiem, ponieważ w tej branży odpowiedzialność jest dość niejasna. Teraz jestem jednak do tego zmuszony!!! Ponieważ to, co mam zamiar robić, wymaga zdecydowanie zezwolenia na działalność maklerską. Pomijając fakt, że przedstawiciel wielokrotny działa w imieniu ubezpieczyciela, a makler działa w imieniu klienta, nie widzę jednak żadnej prawdziwej różnicy. Po prostu zastanawiam się, jakie dodatkowe obowiązki wynikają dla mnie z pracy jako makler, a nie jako przedstawiciel wielokrotny? Czy praktycznie muszę mieć na względzie każdą umowę każdego klienta i stale ją optymalizować itp... Konkretnie: Jakie zadania i obowiązki mam jako makler, których nie mam jako przedstawiciel wielokrotny? I jakie to ma konsekwencje w zakresie odpowiedzialności? Bardzo pomocne byłoby, gdybyście mogli mi w tej sprawie pomóc. Proszę, nie zgadywać... To już zrobiła IHK i Urząd Meldunkowy... PS: Czy ktoś słyszał już, że wkrótce przedstawiciel wielokrotny może przestać istnieć??? Albo czy ktoś ma ofertę pracy dla przedstawiciela jednego ubezpieczeniowego???hahaha ;-)))) Dziękuję za wasze odpowiedzi...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata