Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Do jakiego wieku udzielane są kredyty samochodowe?

Napisany przez ADMCI4
Cześć,

mój Pan Ojciec chciałby w swoich starszych latach kupić nowy samochód, który później chciałby mi przekazać. Nie chce jednak używać swoich oszczędności, ponieważ są one zainwestowane i generują zbyt wiele odsetek. Dlatego chciałby sfinansować zakup, czy to poprzez bank domowy, czy bezpośrednio przez salon samochodowy. Nie jestem jednak pewien, czy w jego wieku to w ogóle możliwe. W przyszłym miesiącu skończy 76 lat. Z drugiej strony, bank miałby samochód jako zabezpieczenie w przypadku śmierci przed spłaceniem kredytu. Czy ktoś ma doświadczenie w finansowaniu samochodu w starszym wieku?

Pozdrowienia, Hänsel

Napisany przez RuhenderPol
Nie miałem jeszcze konkretnych porównywalnych doświadczeń, ale z odpowiednimi zabezpieczeniami twój ojciec otrzyma kredyt nawet w podeszłym wieku. Jednak nie sądzę, że samochód jako zabezpieczenie będzie wystarczający.

Napisany przez 2Escorpio
Nie wiem, do jakiego wieku można dostać kredyt. Oczywiście, jeśli jako zabezpieczenie zostaną podane rzeczy takie jak nieruchomości, to prawdopodobnie nie ma ograniczenia wieku.Samochód nie jest zabezpieczeniem, ponieważ już jutro może ulec katastrofie, a dochód w pierwszych miesiącach / latach zazwyczaj jest mniejszy niż kwota kredytu, która pozostaje otwarta. Jest to tylko dodatkowe zabezpieczenie dla banku, ale w żadnym wypadku nie jest to pełne zabezpieczenie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata