Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: Który jest lepszy rodzaj podatkowej dla małżeństw?

Napisany przez ADMCI4
Cześć na miłym Forum Finansowym, mamy następującą sytuację: mam 45 lat i pracuję na pełen etat zarabiając 3400 euro brutto miesięcznie. Moja żona ma 42 lata i pracuje na pół etatu, zarabiając 1600 euro brutto miesięcznie. Mamy troje dzieci i dotychczas mieliśmy zawsze klasy podatkowe 3 i 5. Moja żona płaci bardzo dużo podatków, a mnie tak naprawdę niewiele. Podczas składania zeznania podatkowego zawsze otrzymywaliśmy zwrot między 400 a 800 euro. Ostatnio mamy mniej możliwości odliczeń, ponieważ dzieci są już starsze. Czy teraz opłacałoby się dla nas przejść na klasy podatkowe 4 i 4? Pozdrowienia, Hannilein

Re: Który jest lepszy rodzaj podatkowej dla małżeństw?

Napisany przez Naseweis
Cześć, Wybrałeś właściwie. Jeśli dochód jest wyższy o ponad 30%, należy wybrać klasę podatkową 3 dla pierwszej osoby i klasę podatkową 5 dla drugiej osoby. Jednakże jest to korzyść jedynie do momentu składania zeznania podatkowego, ponieważ wówczas następuje przeliczenie na dochód rodzinny. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata