Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy mogę dostać kredyt pomimo istniejącego już kredytu?

Napisany przez Steffem
Cześć Mam 21 lat i zostałem zatrudniony na okres 1 roku. Umowa wygasa w czerwcu, jeszcze nie było mowy o przejęciu. Obecnie spłacam kredyt na auto w wysokości 121 euro miesięcznie. Pozostało jeszcze niecałe 3 lata spłaty, dopiero zacząłem płacić. Moje miesięczne dochody netto to około 1200 euro. Już zwróciłem się do kilku banków, ale żaden nie chce udzielić mi pożyczki w wysokości 2500 euro. Pieniądze będą przeznaczone na montaż instalacji gazowej w moim samochodzie. Czy ktoś zna bank, z którym można by porozmawiać na ten temat? Pozdrowienia Steffen

Napisany przez ihrtraumtaenzer
Dziękuję za tę humorystyczną wstawkę. Jeśli uda ci się, pewnie zadasz tutaj pytanie o kredyt na gaz dla swojego samochodu, abyś mógł również jeździć.

Napisany przez Steffem
Jeśli powiesz mi teraz, co w tym takiego zabawnego, byłbym bardzo wdzięczny. Chciałem właściwie otrzymać odpowiedzi, które mi pomogą.

Napisany przez ihrtraumtaenzer
Moja rada dla Ciebie. W tych okolicznościach musisz pozbyć się sfinansowanego samochodu i przesiąść się na tani używany samochód (mnóstwo dobrych poniżej 2000 euro!). Nawet jeśli może nie wygląda tak pięknie jak Twój obecny samochód, będziesz nadal mobilny, nie będziesz mieć żadnych zmartwień związanych z ratami po ewentualnej utracie pracy i będziesz mógł spokojnie szukać nowej pracy. Jeśli potem zarabiasz na tyle, że możesz sobie pozwolić na lepszy pojazd, to go sobie kup, ale proszę, bez kredytu! Takie proste. Kto chce pracować tylko dla swojego auta. Przypuszczam, że masz też inne rzeczy w swoim życiu, które trzeba opłacać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata