Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy osoba z chorobą przewlekłą może być objęta prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym?

Napisany przez ADMCI4
Jestem 46-letni i z mojego dochodu mogę teraz powoli przejść na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Około sześciu lat temu stwierdzono u mnie podwyższone ciśnienie krwi i od tego czasu muszę przyjmować leki na to. W przeciwnym razie nie mam poważnych schorzeń. Czy podwyższone ciśnienie krwi byłoby już wystarczającym powodem dla prywatnej ubezpieczalni, aby mnie odrzucić? Nie potrafię tego sobie wyobrazić, ponieważ przecież nikt nie jest całkowicie zdrowy, zwłaszcza w tym wieku. Ze względu na limity dochodowe wielu ludzi w ogóle nie może wcześniej przenieść się na prywatne ubezpieczenie zdrowotne. Jakie są tutaj dokładnie warunki? Pozdrowienia, TheBoss

Re: Czy osoba z chorobą przewlekłą może być objęta prywatnym ubezpieczeniem zdrowotnym?

Napisany przez Reibold

Cześć!

Podwyższone ciśnienie krwi zazwyczaj nie prowadzi do odrzucenia w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym. Jednak może skutkować dodatkową składką. Powinieneś to sprawdzić poprzez zapytania wstępne.
Ukrywanie tego faktu oczywiście nic nie daje. W końcu to [url]ubezpieczenie[/url] ma obowiązywać przez resztę Twojego życia i zapewnić Ci ochronę nawet w gorszych momentach.
Twój [url]doradca[/url], po przeprowadzeniu, miejmy nadzieję, dogłębnej konsultacji, na pewno przedstawi Ci kilka różnych ofert i będzie mógł zapytać te towarzystwa, jak oceniają ciśnienie krwi.

Pozdrowienia

Alexander Reibold
Broker ubezpieczeniowy i funduszy inwestycyjnych
Neuburg an der Donau

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata