Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: WÄRTSILÄ

Napisany przez beta
Wreszcie udało się: Zakupiona pierwsza pozycja WÄRTSILÄ. Helsinki (WRTBV), 300 po 31,80 € https://www.wartsila.com/ Wärtsilä to moje stare marzenie. Duże zamówienia z Bliskiego Wschodu. Trochę inny ABB. Jednak jeśli sytuacja w Iranie znowu się pogorszy, trzeba zachować ostrożność! Ale póki Ahmadinedżad i Bush wymieniają listy miłosne, wszystko jest w porządku. Budowa elektrowni, silniki okrętowe (dawne Sulzer Diesel Winterthur) i dział zajmujący się częściami zamiennymi to trzy główne filary. Branża silników okrętowych wydaje się być najmniej stabilna, tracąc udziały w rynku... No cóż, w ostateczności można ściągnąć szarańczę i sprzedać sekcję.... :shock: Tytuł już dobrze się rozwinął, a Wärtsilä jest również często krytykowana za łapówki... po prostu jak ABB. Kciuki w górę dla sektora energetycznego ogólnie. Mam nadzieję, że dla Wärtsilä w szczególności :!: 1 rok Pozdrowienia

Napisany przez beta
Niepewności dotyczące konfliktu na Bliskim Wschodzie zdają się tu odciskać swoje piętno.....Kurs akcji nie jest pewny, dokąd zmierza. Byłem świadomy ryzyka, ale chyba nikt nie spodziewał się ostatniego eskalacji. Może się zdarzyć, że zamówienia zostaną odłożone...może, ale nie musi. To wygląda na długą historię. A propos, nigdy nie można kompletnie zlekceważyć kwestii łapówek, nawet jeśli (tak mi się wydaje) obecnie traktowane są one jako drobne przewinienie. Pozdrawiam

Napisany przez 2cybercrash
Kupuj teraz jak najmniej. Nic nie wzrośnie, dopóki Globalna Amerykańsko-żydowska sieć finansowego terroryzmu będzie ustalać kursy. Potrzebują kapitału na podżeganie wojen, znowu będą plądrować inwestorów. Wärtsilä jest porównywalna z ABB. Czekaj- aż ABB osiągnie 10-12 CHF -czekaj?

Napisany przez beta
Znowu pozbyłem się tych rzeczy....za 35€. Dla mnie to było praktycznie inwestycja długoterminowa :lol: Bardzo ospałe, mało informacji (oprócz zamówienie milionowe tutaj, zamówienie milionowe tam, bla bla bla, jak w przypadku ABB). Za mało ruchu w cenie, ale dość przewidywalne papier, czyli mniejsze ryzyko. Pigułka uspokajająca......wychodzę :twisted: Pozdrawiam

Napisany przez ManfredBali
Cześć Beta, Przyznaj się! Sprzedajesz tylko dlatego, że nie wiesz, jak wymawiać tytuł. A może jednak? :lol: Mnie to właśnie spotyka z KAZAKHMYS (KAZ). Nawet nie potrafię nikomu wytłumaczyć mojej inwestycji.

Napisany przez beta
Cześć Manfred Słowo jest wymawiane tak, jak jest napisane: Po prostu normalne ÄÄÄ hs. Co do twojego łamanego języka: Szacunek, szacunek ? Pozdrowienia

Napisany przez beta
Dzisiaj wydaje się być dniem ABB....przypomniała mi się znowu WARTSILA. Można by prawie nałożyć na siebie wykresy. Ktoś, kto wtedy miał poduszkę euro, lepiej byłoby wybrać WARTSILA i dodatkowo skorzystać na rosnącym euro. ABB vs. WARTSILA Gdyby, jeśli, kiedy: Kto byłby tak głupi jak ja (obraz poniżej), dzisiaj żałuje. Straciłem tam cierpliwość, grrrr. Ale zawsze warto cofnąć się i ponownie przeanalizować swoje błędy....nawet jeśli to denerwuje. Moje skromne korzyści: Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata