Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można też załatwić finansowanie samochodu online?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim. Jeśli miałbym zdecydować się na zakup nowego samochodu i skorzystać z korzystnej oferty finansowania, czy muszę koniecznie osobiście udać się do banku? W przypadku zwykłego kredytu prywatnego wydaje się być całkiem łatwo załatwić wszystko online. W przypadku finansowania samochodu wydaje mi się to trudniejsze, ponieważ trzeba jakoś dostarczyć oryginalne dokumenty pojazdu. Nie chciałbym jednak chętnie przekazywać ich pocztą. Jak z tym radzą sobie banki? Czy istnieje możliwość załatwienia tego przez internet, czy jednak koniecznie trzeba udać się do banku?

Napisany przez 2Bolitho
Tak, działa online. Wysyłka odbywa się pocztą lub kurierem. Istnieją odpowiednie opcje dostawy. Również z ubezpieczeniem i śledzeniem przesyłki itp. Znana jestem z tego, że uważam, iż finansowanie samochodu nie jest dobrym pomysłem...

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Jestem już znany z tego, że uważam finansowanie samochodu za zły pomysł...
W nocy z czwartku na piątek skradziono nam samochód... był na Leasingu (rodzaj finansowania) i nie uwierzysz, jak dobre jest Leasing/finansowanie w porównaniu z posiadaniem własności, gdy kradną Ci samochód. Otrzymamy z powrotem wartość pozostałą samochodu, inna polisa przejmie różnicę między wartością pozostałą a otwartymi kwotami w banku. Wychodzimy z tego z zerowymi szkodami (poza samochodem zastępczym). Gdyby samochód był naszą własnością... stracilibyśmy co najmniej od 6000 do 8000 euro. Mogę podać dokładną kwotę, gdy wszystko zostanie w pełni obliczone. Więc finansowanie/Leasing nie ma tylko wad

Napisany przez 2Bolitho
Mam nadzieję, że nie znajdziesz akurat swojego samochodu gdzieś indziej ;-) A tak swoją drogą, osobiście nie znam innego przypadku poza Twoim, żeby każdy samochód był kradziony i odpowiednio wynajmowany oraz ubezpieczony...

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Mam nadzieję, że nie znajdziesz akurat swojego samochodu gdzieś tam ponownie ;-) Osobiście nie znam żadnego innego przypadku poza Twoim, że nie każdy samochód jest kradziony i odpowiednio dzierżawiony oraz ubezpieczony...
Jeśli jest 4 tygodnie nieobecny, to należy do ubezpieczyciela... w ciągu tych czterech tygodni musimy go znowu odebrać.. bez względu na stan :/ ... ale zawsze tak jest. No cóż... Codziennie w Niemczech kradzione są samochody i komuś, komu coś takiego już się zdarzyło... na pewno zawsze będą dzierżawić / finansować. Po prostu zawieramy nową umowę i gitara... w przypadku zakupu musielibyśmy kupić nowy samochód plus nie dostalibyśmy całej kwoty z powrotem.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata