Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy zielona karta jest ważna we wszystkich krajach?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim, Nigdy nie miałem wypadku samochodowego, dlatego nie mam zbyt dużo doświadczenia w tym temacie. Zwłaszcza za granicą byłbym bardzo niepewny. Co roku otrzymuję od mojego ubezpieczyciela zieloną kartę, którą powinienem zabrać ze sobą za granicę. Jednak nie jeżdżę co roku do tego samego kraju na wakacje. Czy ta karta jest ważna w całej Europie i być może nawet poza nią? Czy potrzebuję dodatkowego potwierdzenia mojego ubezpieczenia samochodowego dla określonych krajów?

Napisany przez Simon147
Cześć, po prostu odwróć. Na odwrocie znajdziesz wymienione wszystkie kraje i informację, czy są ważne, czy nie. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Cześć wszystkim, Nigdy nie miałem wypadku samochodowego i dlatego nie mam zbyt dużo pojęcia o tym, jak postępować w takiej sytuacji. Szczególnie za granicą byłbym bardzo niepewny. Każdego roku otrzymuję od mojego ubezpieczyciela zieloną kartę do zabrania za granicę. Jednak nie jeżdżę każdego roku do tego samego kraju na wakacje. Czy ta karta ma ważność wszędzie w Europie, być może nawet poza nią? Czy potrzebuję dodatkowego potwierdzenia mojego ubezpieczenia samochodu do niektórych krajów?
W krajach Unii Europejskiej zielona karta nie jest już wymagana. Kraje są przedstawione na zielonej karcie ubezpieczeniowej z przodu z oznaczeniami krajowymi. Jeśli chcesz podróżować do innego kraju, skonsultuj się z firmą ubezpieczeniową. Rozszerzenie jest możliwe. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata