Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Nowicjusz: Bezpieczne zainwestowanie 100 000 €

Napisany przez Bass-T
Cześć drodzy członkowie (i czytelnicy) Jestem absolutnym nowicjuszem w tej dziedzinie - do tej pory nie miałem pojęcia o żadnych funduszach, akcjach itp. Moja sprawa (fikcyjna): Osoba A ma ojca, który wziął 80 000 € kredytu hipotecznego na swoje mieszkanie. Ojciec (nazwijmy go teraz VB) umiera, a reszta kredytu wynosząca +/- 60 000 € jest nadal otwarta w SPK. Teraz osoba A ma dwóch rodzeństwo: osobę B i C. Osoba B chce kupić grunty od swojego ojca. Musi zatem wypłacić osobie A i osobie C. W umowie kredytowej napisano, że odpowiedzialność za kredyt, czyli odpowiedzialność (czy coś w tym rodzaju) spoczywa na osobie A. Zatem ta osoba jest teraz zadłużona na 60 000 €, ale otrzymuje około 100 000 € z wypłaty. Teraz osoba A chce bezpiecznie ulokować pieniądze i tak jak jej ojciec, miesięcznie spłacać kredyt. Osoba A chce kontynuować to, korzystając z odsetek, jakie otrzymuje z lokowania swoich pieniędzy (100 000 €). ***************** Mam nadzieję, że to było zrozumiałe. Moje pytanie teraz brzmi... czy macie sugestie, gdzie osoba A powinna ulokować swoje pieniądze? Żądania: + miesięczne odsetki w wysokości co najmniej 500 € (aby spłacić kredyt). + bezpieczne inwestycje. + niskie ryzyko Następny zysk, czyli to co zostaje po odjęciu 500 € na kredyt, nie jest istotny. Najważniejsze, żeby on został spłacony. Sugestie? Pozdrowienia Bass-T

Napisany przez danielp911
Z przyjemnością mogę przesłać Państwu propozycję drogą mailową, niestety informacje mam tylko w formacie PDF, dlatego proszę wysłać mi prywatną wiadomość z adresem e-mail!

Napisany przez 2Bolitho
danielp911 pisze: Chętnie mogę wysłać Ci propozycję mailem, niestety mam tę informację tylko w formie PDF, dlatego proszę o przesłanie mi prywatnej wiadomości z swoim adresem e-mail!
Czy podejrzewasz, że Twoja propozycja nie spełnia standardów ekspertyzy tutaj na forum?!!?

Napisany przez Sergio
Jeśli zrobisz to dobrze, możesz również kupić kolejną nieruchomość, którą będziesz wynajmować. Możliwe będzie wtedy łatwe uzyskanie 500€ miesięcznie. Ponadto istnieją firmy, które wypłacają stałe 1% miesięcznie. Możesz więc pokryć zapotrzebowanie na 50t i zainwestować lub wydać resztę w inny sposób.

Napisany przez Sergio
Mała uwaga: Cała ta historia w ogóle nie była potrzebna. Mogłeś po prostu napisać, że ktoś ma 100 tys. € i chce spłacać 500€ miesięcznie z dochodu. Trochę treningu umysłowego jeszcze nikomu nie zaszkodziło.

Napisany przez Bass-T
Hehe wielkie dzięki za wasze wysiłki już. Czy ktoś ma tutaj konkretną propozycję, jak to zrobić? Z czym i gdzie?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata