Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie są bezpieczne metody płatności w internecie?

Napisany przez ADMCI4
Poza tym, że z pewnością nie znam wszystkich możliwości płatności, na które można się zdecydować w Internecie, nie jestem również przekonany co do ich bezpieczeństwa. Płaciłem już kartą kredytową, przelewem oraz przez PayPal. Chciałbym dowiedzieć się, która z tych metod jest najbezpieczniejsza oraz jakie inne opcje są dostępne. Być może będę mógł w przyszłości robić zakupy i płatności w Internecie z większym poczuciem bezpieczeństwa. Dla informacji: posiadam kartę debetową oraz MasterCard.

Napisany przez 2Bolitho
Dotychczas nie miałem żadnych problemów, możliwe, że to zasługa mojego zdrowego sceptycyzmu. Jeśli coś wygląda podejrzanie, po prostu tego nie robię. Płatność z góry jest oczywiście niezbyt korzystna dla kupującego. Ale u dużych sprzedawców jest w porządku. Pobranie kwoty za pomocą przelewu jest również w porządku. Zwłaszcza dlatego, że w razie problemów można łatwo odzyskać pieniądze. Karta kredytowa jest dla mnie najprostsza. Najchętniej poprzez Pay-Pal lub podobną usługę, dzięki czemu tylko jedna osoba ma moje dane karty kredytowej, a nie każdy pojedynczy sprzedawca.

Napisany przez 2Escorpio
Hej, pytanie to jest trudne do odpowiedzi. Oczywiście łatwo jest powiedzieć, który środek płatniczy jest najmniej narażony na nadużycia... ale to wcale nie oznacza, że w razie wystąpienia problemu jest łatwo to rozwiązać. Na przykład karta kredytowa jest najczęściej nadużywana spośród wszystkich środków płatniczych (co oczywiście wiąże się z możliwością używania jej na całym świecie). Jednak regulowanie tego nadużycia jest najłatwiejsze. Wydanie nowej karty kredytowej wraz z nowym numerem nie niesie ze sobą wielu kłopotów, zwłaszcza że karty są ubezpieczone od nadużycia. Natomiast jeśli na przykład konto bankowe jest regularnie nadużywane poprzez obciążenia, zmiana numeru konta osobistego wiąże się już z dużymi dodatkowymi kosztami dla banku i klienta. PayPal może (jak również już wspomniał Bolitho) być jednym z najbezpieczniejszych sposobów płatności, ale 1. nie zawsze można nim zapłacić, a 2. nawet tam dane karty kredytowej mogą być przechwycone przez trojany. Nawet przy użyciu szyfrowania SSL. Wielu poleca płatności za pobraniem, ale nawet tam można się przewrócić, gdy na przykład w paczce z zamówionym laptopem okażą się ziemniaki. Całkiem realistycznie patrząc, najbezpieczniejszym sposobem jest zawsze karta kredytowa... ryzyko padnięcia ofiarą oszustwa jest zdecydowanie większe niż w przypadku innych form płatniczych, ale jest ubezpieczona, kartę kredytową można szybko wymienić, a procedury są teraz również dosyć szybkie. żaden inny sposób płatności (gdy już się stanie ofiarą) nie oferuje tych zalet. Oczywiście najlepiej płacić rachunkiem... ale to już niemal niemożliwe. og esco Ps.: Ubezpieczenia nie dotyczą kart kredytowych typu prepaid

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata