Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy uczniowie mogą otrzymać kredyty?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie, moja córka od września 2010 roku odbywa szkolenie na handlowca mediów. Zarabia nieco ponad 600 euro miesięcznie, obecnie mieszka jeszcze u nas. Chciałaby jednak wyprowadzić się, co byłoby możliwe dzięki naszemu wsparciu i stypendium szkoleniowemu. Aby dokonać pewnych zakupów, pilnie potrzebuje od 2000 do 3000 euro. Niestety nie możemy jej tego pieniądza dać, ponieważ mamy jeszcze dwoje dzieci. Czy mogłaby, ze względu na swoje szkolenie i związane z nim wynagrodzenie szkoleniowe, uzyskać szansę na uzyskanie małego kredytu w banku? Jako rodzice bylibyśmy także jej poręczycielami...

Napisany przez ADMCI4
Teoretycznie jest to możliwe, ale wiele banków prawdopodobnie to odrzuci. Z praktyki znam tylko przypadki, gdy udzielamy maksymalnie 1000 euro uczniom. Jeśli to nie wypali, możesz sam ubiegać się o pożyczkę jako kredytobiorca, ponieważ planujesz być poręczycielem dla swojej córki. W efekcie, to sprowadza się do tego samego.

Napisany przez moles
To zdecydowanie możliwe... Znajoma zrobiła to także w ubiegłym roku, jednak jej wynagrodzenie netto musiało osiągnąć określoną kwotę... rodzice musieli być poręczycielami, a i tak dostała niewiele. Ponadto odsetki kredytowe nie są zbyt niskie. Zdecydowanie warto porównać oferty.

Napisany przez 2Bolitho
Jestem ponownie ja: Proszę pamiętać, że w opisanym przedsięwzięciu nie tylko dokonuje się zakupów o wartości 2 000-3 000 euro, ale dodatkowo bierze się kredyt. Uważam, że nie jest to dobry przykład dla córki. Jeśli własne fundusze nie wystarczają na marzenia, po prostu pożyczam sobie pieniądze. (Czy będę w stanie je spłacić, pokaże się.) Staram się nauczyć moje dzieci, że najpierw trzeba mieć pieniądze, aby spełnić sobie marzenia. Zwłaszcza, że trzeba być w stanie sobie pozwolić na odsetki. A to jest raczej możliwe przy wyższych dochodach niż przy małych dochodach.

Napisany przez Timobaetza
Jestem w trakcie nauki i pilnie potrzebuję pożyczki w wysokości 2 000 euro. Czy w ogóle dostanę pożyczkę, skoro zarabiam tylko 343 euro i dodatkowo otrzymuję zasiłek rodzicielski oraz alimenty? Czy ktoś mógłby mi pomóc w tej kwestii, naprawdę go pilnie potrzebuję.

Napisany przez 6Bankkaufmann
Zapytać w banku domowym, gdzie można uzyskać debet?

Napisany przez Spessartraeuber
Do czego zostaną wykorzystane te 2000€? W zależności od sytuacji, zakup w ratach może być korzystniejszy niż kredyt.

Napisany przez Lottali07
Mogą już. Wysokość kredytu, wynagrodzenie i pozostały czas trwania nauki odgrywają tutaj ważną rolę. W niektórych bankach konieczne jest także zabezpieczenie wekslem, aby otrzymać kredyt. Tutaj znalazłem informacje na ten temat. Nie udzielają tam kredytów, służy jedynie do uzyskania informacji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata