Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak dużo swobody ma klient przy ubezpieczeniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie! Trzy lata temu zmieniłem ubezpieczenie samochodu z powodu reklamy. Dzięki nowemu ubezpieczeniu udało mi się zaoszczędzić ponad 200 euro rocznie. Właśnie zastanawiam się, czy w tym roku spróbować jeszcze raz i sprawdzić aktualne oferty ubezpieczeń. Właściwie nie wyobrażam sobie, że ubezpieczyciele mogą jeszcze bardziej obniżyć ceny, ale wydaje się, że jest to możliwe. Czy możecie mi powiedzieć, jakie są możliwości negocjacji dla klienta, który prosi o to? Mam samochód o mocy 145 KM, mam 40% zniżki i płacę 432 euro rocznie na składkę ubezpieczenia. Czy jest szansa na jeszcze lepszą ofertę gdzie indziej? Pozdrawiam, Christo

Napisany przez 2Bolitho
W Internecie znajdziesz wiele porównań. Będziesz musiał z nich skorzystać. Z takimi ograniczonymi informacjami niemożliwe jest stwierdzenie czegokolwiek.

Napisany przez Naseweis
Christo pisze: Cześć ludzie! Trzy lata temu zmieniłem moje ubezpieczenie samochodu ze względu na reklamę. Przy nowym ubezpieczeniu udało mi się zaoszczędzić ponad 200 euro rocznie. Właśnie zastanawiam się, czy w tym roku spróbować jeszcze raz i sprawdzić aktualne oferty ubezpieczeń. Właściwie nie mogę sobie wyobrazić, że ubezpieczyciele mogą się jeszcze bardziej obniżyć, ale wydaje się, że to całkiem możliwe. Czy możecie mi powiedzieć, jakie możliwości negocjacyjne mają klienci, jeśli o nie pytają? Mam samochód o mocy 145 KM, jeżdżę na 40% i płacę 432 euro składki ubezpieczeniowej rocznie. Czy gdzieś indziej mogę jeszcze więcej zaoszczędzić? Pozdrowienia, Christo
Cześć, Świetny tekst! Wygląda na to, że istotnym cechom nie przywiązano wagi. Jaki zakres ubezpieczenia obowiązuje? Czy szkody z rażącą nieostrożnością są objęte ubezpieczeniem? Czy w ubezpieczeniu autocasco objęte są tylko szkody od zwierząt leśnych, czy wszystkie zwierzęta? Czy uszkodzenia przez kuny są objęte ubezpieczeniem autocasco, czy ukąszenia przez wszystkie zwierzęta? Jak wysoki jest udział własny przy szkodach od zwierząt? Czy szkody spowodowane powodzią i lawiną są objęte ubezpieczeniem? Wiele osób kupuje drogi samochód za tysiące euro - i chcą mieć najtańsze ubezpieczenie.. Dobra klienci otrzymują ode mnie najniższą składkę za ubezpieczenie autocasco z najlepszymi warunkami. Klient, który chce tylko ubezpieczenie autocasco i jeszcze pyta, ile można jeszcze obniżyć cenę, otrzymuje ofertę z dopłatą 20 %. Pozdrowienia, Bywalczyk

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata