Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie na życie z kapitałem jednorazowym.

Napisany przez ADMCI4
Cześć, czy ktoś wie, czy istnieją oferty ubezpieczeń na życie na wypadek ryzyka z jednorazową składką? Czy też czy/ gdzie można znaleźć oferty online lub niezobowiązujące porównania online. Nie wiem, czy jestem po prostu za głupi. Dzięki

Napisany przez Mike Spezi
Wielu firm ubezpieczeniowych oferuje możliwość zawarcia ubezpieczenia na życie od ryzyka na jednorazową składkę. Możliwe jest także zawarcie takiego ubezpieczenia przy spadającej sumie ubezpieczenia. Zazwyczaj wiąże się to z korzyścią składkową, ponieważ ponosi się pełną opłatę z góry. Niemniej jednak, w wielu firmach nie ma możliwości dodania ubezpieczenia od niezdolności do pracy przy płatności jednorazowej. Zwolnienie z opłat nie ma znaczenia przy jednorazowej płatności. Pozdrowienia mike

Napisany przez ADMCI4
Dziękuję, Mike Spezi, za odpowiedź. Nie planuję ubezpieczenia na życie z dodatkowym ryzykiem. Naprawdę chcę czyste ubezpieczenie na życie. Bez zbędnych dodatków. Nawet suma ubezpieczenia nie ma być malejąca: Nie będę miał więcej tyle lat, a o spadek sumy i tak już dbają ceny energii, nie chcę nikomu obciążać beneficjentów. Ale górna granica wieku powinna być wysoka (~85 lat?). Ale czy nie ma żadnych ofert online? Zawsze tylko przez towarzystwo ubezpieczeniowe? Dlaczego właściwie? Czy obawiają się przejrzystości kosztów? Czy może produkt jest bardziej skomplikowany niż w przypadku płatności rocznych? Nie mam ochoty na ten terminarz konsultacyjny-agenta-tłok-kołowrotek-związany-z-pocztą. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Allesodernichts pisze: Czy ktoś wie, czy oferowane są ubezpieczenia na życie od odszkodowań jednorazowych? Czy istnieją oferty online lub bezpłatne porównania online. Nie wiem, czy po prostu jestem zbyt głupi. Dzięki
więc... kto chce mieć oferty online, ten się super orientuje i nie potrzebuje do tego fachowców.. czy się mylę? Więc po co w ogóle pytania na forum!

Napisany przez Daira
Cześć Allesodernichts, Muszę przyznać moim poprzednikom rację, szczególnie Naseweisowi. ubezpieczenie na życie związane z ryzykiem to bardzo złożony produkt, każdy dostawca ma swoje własne cechy. Nawet eksperci branżowi czasami mają trudności i muszą spojrzeć dwa razy. Dlatego gorąco radzę skonsultować się z kilkoma agentami terenowymi lub dwoma dobrymi agentami brokerskimi. Pozdrowienia Daira

Napisany przez Mike Spezi
Także muszę się zgodzić z poprzednimi mówcami. Dla wielu rzeczy Internet z pewnością jest świetny. Pewnie można załatwić jedno czy drugie ubezpieczenie online. Ale sam fakt zadania pytania już pokazuje, że dochodzi się tutaj do swoich granic. Dlatego uważam, że dla tego rodzaju ważnego zabezpieczenia niezbędna jest osobista rozmowa doradcza. Jednakże nie może się to odbyć w forum. Tutaj mogą być udzielane jedynie rady i istotne wskazówki dotyczące podejmowania decyzji. Pozdrawiam Mike

Napisany przez risikoleben
Powinno być możliwe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata