Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Wysokie raty spłaty i odsetki przy zmianie finansowania?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim! Krótkie pytanie: Czy przy zmianie finansowania dla nieruchomości własnej bank nalicza bardzo wysokie stopy spłaty i odsetki. Ktoś się na tym zna? Zastanawiam się nad przekształceniem zaciągniętej trzy lata temu pożyczki na moje małe mieszkanie w finansowanie nowego, większego domu. Czy musiałbym przewidywać większe straty finansowe przy takiej zmianie finansowania? Carlo

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Carlo, Czy mieszkanie ma zostać sprzedane? Z czego reszta będzie opłacona przy zakupie? Czy konieczne będzie pozyskanie dodatkowych środków? To wymaga uwzględnienia wielu czynników! Ogólnie rzecz biorąc, kredyt będzie kontynuowany tak jak dotychczas, żadne zmiany w warunkach umowy nie zachodzą! Konieczne będzie jedynie opłacenie opłaty za wymianę zastawu!

Napisany przez ADMCI4
Oczywiście, po tak długim czasie musisz przygotować się na straty finansowe związane z pożyczką. Oczywiście zależy to od wysokości rat odsetkowych i spłaty, po czym na początek nie zapłacisz za swoje mieszkanie - bank skonfiskuje wszystko. Jeśli pomyślisz o jego sprzedaży, również koszty dodatkowe zostałyby stracone, ponieważ żaden kupujący nie zwróciłby ich. Musisz zdawać sobie sprawę z tej sytuacji. Ale być może możesz przekonać bank swoją ofertą!! Skorzystaj z porady ekspertów ds. nieruchomości w bankach. Jeśli to wszystko nie zadziała, zalecam poczekać i sporządzić nowy plan zakupu domu dopiero po sprzedaży swojego mieszkania. Wtedy warunki będą zupełnie inne, a nie tylko bank będzie ciągnął zyski z całej transakcji, prawda?

Napisany przez GuruPlan
Cześć Carlo, znam stronę, na której możesz otrzymać anonimową i niezależną poradę. Duży plus jest taki, że nie jesteś związany z żadnym przedstawicielem. Bank zawsze będzie tłumaczył to tak, że to dla banku jest najkorzystniejsze. Ja już to wypróbowałem i przetestowałem, usługi tej firmy są naprawdę doskonałe. Wystarczy tylko wysłać im pytanie e-mailem, a otrzymasz odpowiedź. Pozdrowienia, GuruPlan

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata