- śr lis 16, 2005 1:35 pm
Zawsze miło obserwować przebieg kursu. Gdy SMI spada, rośnie SCMN, gdy SMI rośnie, spada SCMN. Nie zawsze, ale coraz częściej. Pozdrowienia, Rich
Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
richard100 pisze: Co to może oznaczać dla kursu. Pozdrowienia RichCzy to może oznaczać, że Swisscom wkrótce zostanie przejęta? Rząd potrzebuje pieniędzy... Patrząc na coroczne wpływy rządu, czy sprzedaż na dłuższą metę nie jest złą inwestycją?
urswi pisze: jestem sceptyczny wobec swisscom. W przeciwieństwie do cper uważam, że usługi swisscom są fatalne.. Zachowują się ciągle jak monopolista. Wewnętrznie swisscomowi daję małe szanse na sukces. Na rynku telekomunikacyjnym mobilnym przegrywają z orange i innymi, a gdy ostatni metr w sieci stacjonarnej upadnie, wielu klientów przejdzie do konkurencji. Wątpię, czy swisscom odniesie sukces dzięki ekspansji za granicę. Obawiam się raczej, że zakończy się to podobnie jak w przypadku swissair.Cześć, Co według Ciebie jest lepsze w Orange? W każdym razie nie mogę się doczekać marca 2006, gdy wygaśnie moja umowa z Orange i z radością powrócę do Swisscom. ;-)
urswi pisze: w Orange czuję się ceniony jako klient. Przykłady w sieci komórkowej...regularne badania jakości/zadowolenia. Zawsze dostaję 30 darmowych minut. Kiedy zgubiłem telefon, dostałem nowy za darmo, mimo że zgubiony telefon zakupiłem pół roku wcześniej, bez konieczności przedłużania umowy. Jest jeszcze więcej przykładów.Cześć urswi, każdy ma swoje doświadczenia...Te regularne badania zaczynają mnie denerwować, właśnie dlatego, że nie jestem zadowolony. Dziewczyny z call center nie chcą tego słyszeć, albo po prostu nie wiedzą co zrobić z reklamacjami lub pytaniami, których nie ma w scenariuszu. Mieszkam w pobliżu granicy francuskiej, a nasza wioska nie ma dobrego zasięgu Orange Szwajcaria. Gdy ktoś dzwoni do mnie w domu, mój telefon przechodzi na Orange Francja. Jest to świetne, ale głównie dla Orange. Płacę taką samą opłatę jakbym był gdzieś we Francji na wakacjach...ale tylko przez kolejne 4 miesiące... 8) Muszę jednak przyznać, że Orange jest bardzo hojny. Dla każdego z nas są pewnie zalety i wady.
Dany1 pisze: Tylko dziewczyny z telefonicznego centrum obsługi nie chcą tego słyszeć, odpowiednio nie wiedzą, co zrobić z reklamacjami lub pytaniami, które nie znajdują się w skrypcie.Cześć Dany, Z absolutnie fatalnej jakości większość centrów obsługi telefonicznej można wnioskować już na podstawie samej nazwy. Kolejne zupełnie zbędne wprowadzenie angielskiego terminu! Kiedyś nazywano to obsługą klienta, dzisiaj tylko centrum telefoniczne... Klient i prawdziwa obsługa pozostali w tyle... z poważaniem Quiz
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata