- wt maja 03, 2011 12:36 pm
Cześć i dzień dobry, jestem tutaj nowy i witam Was wszystkich. Od razu chcę wspomnieć, że nie jestem ekspertem w dziedzinie kart kredytowych, dlatego mam nadzieję na pomoc specjalistów tutaj. Jednakże już przeczytałem wiele rzeczy na forum.
Chciałbym zaopatrzyć się w kartę kredytową do korzystania z internetu, na przykład do płacenia za aplikacje, pobierania ebooków, wypożyczania samochodów... Być może także do wypłacania gotówki za granicą. Początkowo nie chciałem dodatkowego konta bieżącego, ale to w DKB zdaje się nie być kontem wynagrodzeń.
Teraz prawie zdecydowałem się na kartę DKB. Alternatywą byłaby karta Netto card Nmore. Norisbank również oferuje darmowe karty kredytowe, ale jedynie z kontem bieżącym z wpływem wynagrodzenia, co początkowo nie jest podawane. No cóż, a IngDiba oferuje kartę debetową.
Teraz moje pytania:
1. Czy karta DKB Cash to odpowiednie rozwiązanie dla mnie przy powyższym profilu?
2. Czy konto bieżące zobowiązuje do wpływu wynagrodzenia, czy nie? Ponieważ chciałbym zachować to u mojego banku lokalnego.
3. Czy karta Netto card Nmore ma jakieś zalety?
Z góry dziękuję!
Pozdrowienia z pięknej północy...
P.S. Nie wiem, jak długo trwa proces PostIdent... ponieważ za około 3 tygodnie wybieram się na wakacje.