Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy dotyczące surowców, metali szlachetnych i metali.

Re: Czy lepiej kupować złoto w handlu czy na giełdzie?

Napisany przez ADMCI4
Zawsze marzyłem o tym, aby wreszcie trzymać w rękach kawałek złota. Nie musi być on zbyt duży, ale sądzę, że to wspaniałe uczucie i dodatkowo trwała inwestycja. Teraz pojawia się pytanie, skąd mogę najlepiej zdobyć to złoto. Chciałbym wydać 1000 euro. Czy mam teraz samodzielnie szukać i kupować u jakiegoś wolnego sprzedawcy, czy też zwrócić się do banku, który na pewno również zdobyłby to złoto na giełdzie? Pozdrawiam, Flipsie

Napisany przez 2Bolitho
W banku opłaty są zazwyczaj bardzo wysokie. Istnieje ryzyko, że jako laik zostaniesz oszukany przez niezależnego sprzedawcę. Osobiście uważam, że internetowy sprzedawca ProAurum jest bardzo dobry. Są oni wiarygodni i miałem z nimi dobre doświadczenia. Istnieje także kilku innych sprzedawców internetowych w tej dziedzinie, ale nie znam ich z własnego doświadczenia więc nie mogę ich polecić. Aha, złoto również ma swoje ryzyko. Szczególnie gdy cena jest mocno podniesiona. Ale tego powinno być powszechnie znane. A srebro lub inne inwestycje są o wiele bardziej ryzykowne.

Napisany przez ProperSoul
Cześć Flipsie, Jeśli chcesz wydać 1 000 euro, dostaniesz około 1 uncję (około 31,1 g) złota. Myślę, że marzysz o złotej monetce. Najbardziej popularne złote monety z 1 uncją złota to Maple Leaf, Wiener Philharmoniker, Krügerrand, że wymienię kilka. Obecnie musisz liczyć się z wydatkiem około 1 090 euro za 1 uncję złota Wiener Philharmoniker, jeśli zamówisz w sklepie, o którym wspomniałem. Mała wskazówka: Może opłaciłoby się poczekać jeszcze kilka dni, ponieważ cena złota na giełdzie jest obecnie korygowana i uncja może jeszcze nieco potanieć. Pozdrawiam

Napisany przez Bennorca
Nieco przestarzałe zestawienie (stan na 10.03.2011) różnych dostawców, rozdziału ceny (spreadu) oraz linki znajdziesz tutaj: Jaka jest najlepsza metoda kupowania złota?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata