Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Obciążenie bezpośrednie: Pobrane zbyt wcześnie.

Napisany przez maurth
Cześć ludzie, właśnie przeczytałem moje maile i byłem zszokowany, gdy dowiedziałem się, że otrzymałem upomnienie dotyczące Twojego konta nieposiadającego wystarczających środków. Kontekst: Byłem w kinie i zakupiłem bilety online za pomocą płatności elektronicznej. Jednocześnie została pobrana opłata rejestracyjna + składka miesięczna za siłownię, chociaż w mojej umowie napisane jest, że pierwsza płatność będzie miała miejsce dopiero 17.5. Ponieważ moje pieniądze zostały już przelane, moje konto nie miało wystarczających środków na pokrycie kosztów biletów do kina. Co w takim przypadku zrobić? Dzięki i pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Zanurz się i już nie otwieraj żadnych listów... ;-) Nie, wyślij kinu e-mail lub zadzwoń i wyjaśnij, co się stało. Zaproponuj im przelanie pieniędzy lub jeszcze raz pobranie opłaty. Może się zdarzyć, że będą chcieli zwrócić opłatę za nieudaną transakcję. Nie jestem pewien, ale może to być około 10 euro.

Napisany przez maurth
Cześć, dziękuję za odpowiedź. Czy nie jest tak, że błąd leży po stronie mojego centrum fitnessu, które zbyt wcześnie pobiera opłaty? Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Jasne, możesz również skontaktować się z Twoim centrum fitnessu i opisać sytuację. Możesz także przedstawić wyciągi z konta (z zaciemnieniem wszystkich nieistotnych kwot i nazw) jako dowód. Jeśli to jest uzgodnione umownie, a oni się tego nie trzymają, masz całkiem niezłą szansę na odzyskanie pieniędzy od nich albo być może otrzymać jakieś usługi specjalne od Centrum bez dodatkowych kosztów. Po prostu spróbuj.

Napisany przez 2Escorpio
Bolitho pisze: Oczywiście, możesz również skontaktować się z centrum fitness i opowiedzieć o sytuacji. Możesz także przedstawić wyciągi bankowe (zamazując wszystkie nieistotne kwoty i nazwiska) jako dowód. Jeśli to zostało ustalone w umowie i nie dotrzymali tego, masz całkiem dobrą szansę na odzyskanie pieniędzy od nich lub być może otrzymać bezpłatną usługę specjalną od centrum jako rekompensatę. Po prostu spróbuj.
Hm, masz oczywiście rację. Warto rozważyć, czy lepiej jest zapłacić te 12 euro bez większego zamieszania i unikać głupich spojrzeń za każdym razem, gdy się tam pojawię. To zależy od wielkości tego fitness klubu. Dla mnie byłoby to niezręczne.

Napisany przez 2Bolitho
Escorpio pisze: Byłoby mi przykro.
Można także zadzwonić, a trenerzy nic się nie dowiedzą. :-) Za 12 euro chętnie spróbuję.

Napisany przez ADMCI4
albo warto się zastanowić, dlaczego na początku miesiąca nie ma wystarczająco pieniędzy na koncie, aby opłacić 2 bilety kinowe.. :-P ale 12 euro to już sporo.

Napisany przez 2Escorpio
Można też zadzwonić i trenerzy się nie dowiedzą. :-) Za 12 euro chętnie bym spróbował. To zależy od wielkości siłowni. Jeśli jest ona na wsi, to prawdopodobnie się dowiedzą, i wolałbym zapłacić te 12 euro. NRWestfale: Nie, 12 euro to nawet niedrogo za nieudaną płatność. Zazwyczaj sprzedawcy / partnerzy umowy żądają około 20 do 25 euro lub 10 euro plus 10/15 euro opłaty manipulacyjnej... Bank zazwyczaj pobiera tylko około 3 euro, resztę zostawiają dla siebie sprzedawcy / partnerzy umowy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata