Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ADAC kontra Auxilia Automobilclub

Napisany przez anton86
Cześć wszystkim, od niedawna mam ubezpieczenie ochrony prawnej w Auxilia. W ramach tego mam również członkostwo w Auxilia Auto Club. Od moich 18 urodzin jestem członkiem klubu motoryzacyjnego ADAC... Czy istnieje między nimi duża różnica? Czy powinienem zrezygnować z członkostwa w ADAC? Co o tym myślicie? Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
anton86 pisze: halo razem, od niedawna mam ubezpieczenie ochrony prawnej w Auxilia. Jest ono powiązane z członkostwem w klubie samochodowym Auxilia.
więc znowu się spotykamy. Już to wcześniej odpowiedziałem. po prostu zrezygnuj z członkostwa w klubie samochodowym Auxilia od mojego 18. roku życia jestem członkiem klubu samochodowego ADAC... czy oba się znacznie różnią? Czy powinienem zrezygnować z członkostwa w ADAC? co o tym myślicie? pozdrowienia

Napisany przez anton86
Wypowiedź mojego brokera ubezpieczeniowego: członkostwo w KS w Auxilia jest konieczne do skorzystania z ochrony prawnej. Koszt członkostwa to 28,20,- Czy to w porządku, czy jestem oszukiwany?

Napisany przez Naseweis
Krótko mówiąc: To zdanie jest fałszywe! Polisa ochronna na wypadek sporu zdecydowanie nie ma nic wspólnego z listem asystencyjnym.

Napisany przez EasyD
Naseweis pisze: bardzo krótko: To stwierdzenie jest błędne! ubezpieczenie ochrony prawnej nie ma absolutnie nic wspólnego z listem pomocy drogowej.
Jeśli doradca Antona mówi, że ubezpieczenie ochrony prawnej jest możliwe tylko w związku z członkostwem w KS-Auxilia, to jest to poprawne. Dotąd nie było mowy o jakimkolwiek liście pomocy drogowej. Gdyby makler chciał oszukać Antona, na pewno rozwiązanie nie nosiłoby nazwy Auxilia, ponieważ z punktu widzenia prowizji nie byłoby to atrakcyjne.

Napisany przez Naseweis
EasyD pisze: Jeśli doradca Anton mówi, że ochrona prawna jest możliwa tylko w związku z członkostwem w KS-Auxilia, to jest to poprawne. Do tej pory nie było mowy o liście pomocy drogowej.
Czym więc dla Ciebie jest klub samochodowy? Innymi słowy: Jaka jest różnica między listem pomocy drogowej a klubem samochodowym?

Napisany przez EasyD
Naseweis pisze: Co rozumiesz pod pojęciem klubu samochodowego? Innymi słowy, jaka jest różnica między kartą pomocy drogowej a klubem samochodowym?
Na pewno nie widzę automatycznie powiązania między tymi dwoma terminami. Jeśli pośrednik Antona powiedziałby, że za członkostwem w klubie Auxilia kryje się karta pomocy drogowej, to ta wypowiedź byłaby nieprawdziwa. Jednakże nie potrafię w całym wątku zauważyć, że takie twierdzenie zostało wypowiedziane przez pośrednika. Ponadto moim zdaniem nie można po prostu powiedzieć, czy Anton powinien zrezygnować z ADAC czy który z klubów samochodowych jest lepszy. Ponieważ przynajmniej ja nie znam indywidualnej sytuacji Antona i nie mam pojęcia, jakie inne zabezpieczenia ma jeszcze dla siebie.

Napisany przez Daira
Cześć @ anton86. Twierdzenie twojego agenta ubezpieczeniowego jest poprawne, ubezpieczenie ochrony prawnej w Auxelia ma jasne wymaganie umowne członkostwa w KS Auxelia (automobilklubie). Nie dołączyłeś do tego pakietu pomoc drogowa (mogę powiedzieć to na podstawie podanej przez Ciebie składki. Ale bardzo ważne: jeśli zrezygnujesz z członkostwa, ubezpieczenie ochrony prawnej przestaje obowiązywać. Niezależnie od tego, moim zdaniem świadczenia Auxelia są lepsze niż te oferowane przez ADAC. Ale to jest moje osobiste zdanie. @ Naseweis często błędnie, tak jak tutaj, ten konkretny produkt ma wiele wspólnego nawet z pakietem pomocy drogowej lub członkostwem w automobilklubie. Nie można osobno zrezygnować z któregokolwiek elementu umowy. Pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Daira pisze: Cześć @ Nosorożec Często jesteś źle poinformowany, tutaj specyficzny produkt faktycznie ma wiele wspólnego z kartą ochronną lub członkostwem w klubie samochodowym. Nie jest możliwa osobna rezygnacja z części umowy. Pozdrowienia Daira
Cześć Daira i znowu jesteś w błędzie. Po informacjach od EasyD trochę poszperałem i w warunkach Auxilia zauważyłem, że z członkostwem nie został zawarty pakiet ochronny. Wymaga to dodatkowego opłacenia. Pozdrowienia

Napisany przez Daira
Cześć Wiedźminie, i znowu: często błędnie. Wyraźnie powiedziałem w moim poście, że ubezpieczenie assistance nie zostało zawarte. Czytanie pomaga! A mimo to nie można zrezygnować z klubu samochodowego i zachować tylko ubezpieczenie ochrona prawna. Pozdrowienia Daira

Napisany przez Naseweis
Cześć Dairo, więc wydaje się, że zgadzamy się w tym temacie. Jednak po przeczytaniu tekstu z wieloma błędami ortograficznymi, doszedłem do innych wniosków! Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata