Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie budowy przy zobowiązaniach alimentacyjnych

Napisany przez ehautmann
Szanowni Państwo, odziedziczyłem mały domek na wsi. Chciałbym przekształcić go w apartament do wynajęcia. Czy mogę liczyć na finansowanie budowy, jeśli otrzymuję tylko 2.000 EUR miesięcznie? Ille

Napisany przez NaTwoim13
Cześć ehehautmann, jaki to rodzaj wsparcia/alimentów??? Czy jest to stałe czy czasowe wsparcie? Czy jesteś żonaty, czy masz dzieci, czy masz kredyty? W pierwszej kolejności trzeba ustalić, jak zrównoważony jest dochód, czyli czy wsparcie/alimenty są regularne!

Napisany przez ehautmann
Cześć, Alimenty są stałe (po rozwodzie). Żadne dzieci nie są już finansowo zależne ode mnie. Pozdrowienia, Ille

Napisany przez NaTwoim13
Cześć, dochód musi być uwzględniony, ale pozostaje pytanie, czy możliwe jest sfinansowanie mieszkania na wakacje. Wiele banków nie finansuje takiego obiektu, ale jeśli istnieje pewna wartość, ponieważ została odziedziczona, a po remoncie kredyt ma dobry stosunek do wartości nieruchomości, to finansowanie w niektórych bankach jest możliwe! Warto także zastanowić się, gdzie znajduje się obiekt, czy jest to czysty teren wakacyjny czy może być używany do stałego zamieszkania, albo czy sąsiednie domy są użytkowane w ten sposób.

Napisany przez ehautmann
Dziękuję bardzo, moje pytanie dotyczyło tego, czy istnieją ograniczenia lub wytyczne w bankach, które mówią, że nie ma możliwości udzielenia kredytu, jeśli dochód składa się tylko z alimentów miesięcznych. Wygląda na to, że tak nie jest. Tę informację dostałam od znajomej. Pozdrawiam, Ille

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata