Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Czego naprawdę potrzebujesz...??

Napisany przez lilian1986
Hallo wszystkim razem,
och, w ostatnim czasie zaczęłam zastanawiać się nad moimi ubezpieczeniami, które zawarłam z miłym pracownikiem DVAG, i chciałabym płakać.... Wszystko wydaje się być do bani, a ja czuję się głupio, że dałam się na to nabrać. Zawsze byłam taka sceptyczna, a teraz... I takie coś zrobiłam... :-(
Zastanawiam się jako 23-letnia osoba o ograniczonej wiedzy:
Czego naprawdę potrzebuję? Renty z powodu niezdolności do pracy, RiesterRente, ubezpieczenia zdrowotnego (jestem samozatrudniona i ubezpieczona prywatnie (bardzo drogo)), polisy na życzenie, polisa ubezpieczenia majątku, umowa oszczędnościowa, plan częściowej wypłaty, konto w Deutsche Bank, bla bla bla..... Chcę wreszcie wiedzieć, co mam, po co mi to i dlaczego? Tyle razy go o to pytałam, a on zawsze udawał, że nie usłyszał pytania. Na koniec miły doradca wyszedł z domu i zdałam sobie sprawę... Nie odpowiedział na żadne z moich pytań. Wiem tylko, że pracuję każdego miesiąca, żeby opłacić cały ten bajzel, praktycznie nic mi nie zostaje. Proszę o pomoc i wyjaśnienie mi tego wszystkiego w zrozumiałych słowach!
Bardzo dziękuję i mam nadzieję na Waszą pomoc
Pozdrowienia
Lilian1986

Napisany przez 2Bolitho
Oczywiście, ale musisz być nieco bardziej konkretny. Najlepiej zacznij od dokładnego inwentaryzacji. Znajdź wszystkie umowy i dowiedz się, o co dokładnie w nich chodzi. Jesteśmy również dostępni do odpowiedzi na bardziej szczegółowe pytania.

Napisany przez lilian1986
No to teraz wreszcie mam czas, aby odpowiedzieć. Wyszukałem wszystkie umowy. Czy mogę je opublikować tutaj? Czy chodzi o numery poszczególnych taryf? Czy może lepiej nie ryzykować? Nie chcę mieć kłopotów?

Napisany przez EasyD
Martwiłbym się, czy można tutaj naprawdę stworzyć porządek. Zdecydowanie zalecałbym, aby skorzystali z osobistej porady kogoś, komu ufają.

Ale chętnie możemy przejść przez kilka pytań.

W przypadku ich umowy Riester zdecydowanie sprawdziłbym, czy mają prawo do uzyskania dofinansowania. Musielibyśmy wiedzieć, czy są Państwo małżeństwem, czy mają dzieci?

Czy ich prywatna opieka zdrowotna to Centrala?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata