Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy istnieje obowiązek posiadania ubezpieczenia samochodu w innych krajach?

Napisany przez ADMCI4
Cześć; mam samochód i zwykłe ubezpieczenie OC na niego. Gdy przez ostatnie lata byłam gdzieś za granicą na wakacjach, często zastanawiałam się, jak to wygląda z ubezpieczeniami tam. Pamiętam, że w moim dzieciństwie zawsze mówiono, że na przykład we Francji nie potrzebna jest polisa samochodowa. Czy to tylko legendy, czy faktycznie w innych krajach nie jest to tak restrykcyjnie traktowane jak w Niemczech? Czy teoretycznie możliwe byłoby zarejestrowanie samochodu w sąsiednim kraju? Mieszkam w pobliżu granicy belgijskiej, więc byłoby to dla mnie bardzo kuszące. z poważaniem

Re: Czy istnieje obowiązek posiadania ubezpieczenia samochodu w innych krajach?

Napisany przez 2Bolitho
Dokładnie, a potem bez ubezpieczenia na drogach tego świata. Czy kiedykolwiek zastanawiałeś się, jakie szkody mogą zostać wyrządzone w wyniku wypadku drogowego? To nie ma znaczenia, jeśli nie jest się w stanie pokryć roszczeń. Niech sami sobie poradzą. Moim zdaniem, to nie jest dobry pomysł. Bardzo bym się zdziwił, gdyby tak było. W przypadku Europy jestem dość pewny.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata