Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: pożyczka hipoteczna typu Peer-to-Peer.

Napisany przez Edward
Cześć wszystkim, Szukam stron P2P, na których można także licytować kredyty hipoteczne, podobnie jak na przykład na eBay dla towarów. Czy istnieje lista takich stron, z których można wybierać? Myślę, że tam jest większa szansa na negocjowanie niższej stopy procentowej niż w zwykłych bankach, które nie obniżają swojej stopy mimo że same uzyskują ją bardzo tanio od Europejskiego Banku. Proszę o kontakt. Z pozdrowieniami, Edward.

Napisany przez 2Bolitho
Nie znam żadnej takiej strony. Ale może to byłoby pomysłem na interes.

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Edwardzie, czy masz na myśli B2B??? Co według Ciebie banki oszacowują jako cenę skupu pieniędzy? Dlaczego chcą i muszą przekazywać to z zyskiem dalej? Jeśli to jest takie proste, może powinieneś zapytać bezpośrednio w Europejskim Banku Centralnym?!? Bolitho, jak miałby przebiegać taki handel? kredyt zawsze będzie związany z zdolnością kredytową i obiektem zastawnym, jak to ma działać? Myślę, że Edward po prostu sobie żartował albo miał za dużo czasu ;-)

Napisany przez 2Bolitho
noelmaxim pisze: Bolitho, jak miałby dokładnie wyglądać taki handel? kredyt zawsze będzie związany z zdolnością kredytową i zastawem, jak to ma działać?
No cóż, jeśli byłoby to łatwe i pasowałoby do powszechnych konwencji, ktoś już by to zrealizował. Ale dlaczego nie można myśleć o rzeczach w nowy sposób i je wprowadzać w życie. Konkretnej idei nie mam, ale teraz, z bazowym pomysłem, mogłoby to stać się jedynie kreatywnym procesem. ... ale mogę Cię uspokoić, ja czegoś takiego nie zrobię. Mam inne projekty.

Napisany przez Edward
Przepraszam, panie Buhman, ale nie żartuję i jestem niezwykle poważny. Takie strony/forum istnieją już od 95 roku w USA i Wielkiej Brytanii, i miałem nadzieję, że teraz także na kontynencie europejskim natrafię na coś podobnego, ale 16 lat później wydaje się, że w tej kwestii nadal nic się nie zmieniło. Jeśli chodzi o zastaw jako zabezpieczenie kredytu, jest to całkiem proste. Prywatna osoba, która chce pożyczyć pieniądze (zazwyczaj jako inwestycję na dłuższą metę), chce wiedzieć, jakie zabezpieczenia może zaoferować potencjalny kredytobiorca, na przykład nieruchomości, ubezpieczenie na życie itp. Prywatni inwestorzy doskonale wiedzą, z kim mają do czynienia, nie są amatorami! Jeśli obie strony się zgadzają, udają się do notariusza i do księgi wieczystej, ale nie ma wygórowanych kosztów banków i ich pośredników. Niestety, nie mam środków ani czasu, aby dobrze zbudować taką stronę internetową, ale może naprawdę zainspirowałem pana, panie Bolitho, do pomysłu. O tak, Ci prywatni inwestorzy nie potrzebują funduszy publicznych od podatników, aby uniknąć postępowania upadłościowego! Moim zdaniem, panie Buhman, również pracuje pan w branży finansowej i dlatego odrzuca pan mój pomysł, ponieważ mogłaby to oznaczać nową konkurencję dla pana działalności, ale jeśli się mylę, chętnie to usłyszę. To naprawdę interesująca dyskusja. Z poważaniem, Edward.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata