Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy można również zawierać ubezpieczenia za granicą?

Napisany przez ADMCI4
Tutaj w Niemczech wszystko staje się tak drogie, że czasami warto rozejrzeć się gdzie indziej.Na przykład uważam, że składki na lokalne ubezpieczenia są często zbyt wysokie. Dlatego wpadłem na pomysł, aby ewentualnie przenieść moje ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej i ubezpieczenie domu za granicę. Skoro mieszkamy w UE, powinno być już możliwe zawieranie ubezpieczeń w innych krajach UE, które będą obowiązywać tutaj. Co eksperci od ubezpieczeń mają na ten temat do powiedzenia?

Napisany przez 2Bolitho
Jeśli znajdziesz ubezpieczyciela, nie ma przeciwwskazań. W UE panuje swoboda umów. Nie tylko w Niemczech wszystko drożeje....

Napisany przez Naseweis
Cześć Lurchi, skąd masz tę wiedzę? Wyobraź sobie, że zawierasz w hiszpańskim ubezpieczeniu ubezpieczenie mienia na swoje mieszkanie w Niemczech i masz szkodę. Zgadnij, na podstawie jakiego prawa będą wypłacane odszkodowania. Ale na pewno nie na mocy prawa niemieckiego. Ponadto bardzo byłbym ciekawy, czy ten pośrednik z Hiszpanii przyjdzie zarejestrować szkodę. Pozdrowienia

Napisany przez 2Bolitho
Naseweis;43795 pisze:Zgadnij, według jakiego prawa jest tutaj świadczona usługa. Ale na pewno nie zgodnie z prawem niemieckim.
jak gdyby niemieckie prawo było miarą wszystkiego... Niewątpliwie są wady. Niewątpliwie są zalety. W ostatecznym rozrachunku każdy musi to sam ocenić. W końcu rezerwuje się loty tam, gdzie są najtańsze. A jeśli jest to w USA, to tak właśnie jest. Okej, nie wiem, czy już każdy to robi. Ale każdy mógłby.

Napisany przez cey
Naseweis pisze: Zgadnij, na jakiej podstawie są tu udzielane usługi. Ale na pewno nie na podstawie prawa niemieckiego./quote] jak gdyby niemieckie prawo było miarą wszystkich rzeczy...
Bolitho;43797 pisze: Chodzi tu nie o to, że niemieckie prawo jest miarą wszystkiego, ale musisz również pamiętać, że przetwarzanie szkód zajmuje znacznie więcej czasu. Należy także wziąć pod uwagę, że warto mieć pewną znajomość języka, ponieważ gdy pojawią się pytania, problemy lub cokolwiek innego, chciałbyś również osobiście porozmawiać z pracownikami swojego ubezpieczyciela... Wolałbym zapłacić kilka euro więcej miesięcznie i wiedzieć, że mogę spotkać mojego ubezpieczyciela kilka kilometrów dalej...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata