Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Byk

Napisany przez 2cybercrash
Na temat interesującej i mało znanej firmy Toro (TTC) raportowałem sporadycznie wśród innych kategorii. Firma produkuje urządzenia do domu, kosiarki, sprzęt do odśnieżania itp. Przeżyła spadek kursu do około 45 USD. Dzisiaj przedstawiła zaskakująco dobre wyniki zysku kwartalnego w wysokości 1,56 USD, z przyjazną prognozą. Wskaźnik P/E przeliczony na kurs 48 USD wynosi obecnie 7,7. Nie mam inwestycji w tej firmie, kurs wzrósł natychmiast o 5%. Muszę się wycofać z powodu ograniczonej płynności.

Wszystkim ogólnie wesołego Dnia Dziękczynienia w USA, także Toro zostaje nadziany banderillasami. Można nabyć pakiet za 46,95$, lepszy niż za 48$. Diversyfikować, brak wysokich cen, brak biopłytek, brak zmiażdżonych bananów. Po prostu solidny sprzęt do domu i ogrodu, bilans jest solidny, prognoza jest zdrowa, wycena wynosi około PE 15 lub teraz być może taniej. Dziś wszystkie popularne wartości spadków zostały zerzniete, od Amgenu przez Della (teraz faktycznie na poziomie 22/23$, to po prostu trwa, ale cel spadku jest prawie zawsze osiągany, dobrze to wcześniej komunikowano, 2 pozycje pozostają zabezpieczone) po Apple i Zimmer (szczyt był na poziomie 66, najniższy na poziomie 64)

Z powodu wesołego chodzenia, ta solidna i mało znana wartość zysku z wejściem 46$ osiągnęła teraz 41,2$. Postanowiłem dołożyć pół porcji, ponieważ zwolniła się trochę gotówki w $. (Z Alcon, szybką transakcją Deere i Crashtanker).

Napisany przez Simona
Tak więc musi to być ta firma? https://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=62289&p=irol-irhome Tytuł można czasem wykorzystać do handlu (gdy się przyjrzy się wykresowi). Kiedy są tu dane do sprawdzenia, nie mogę znaleźć daty? Pozdrowienia, Simona

Dzięki za link, jeszcze nigdy nie widziałem tej strony, łączy kilka marek, m.in. w Wielkiej Brytanii i Australii. Czasami na CNBC mówi się o Toro, czasem jest promowany w telewizji, a czasem komentowany sceptycznie. Solidne wyniki finansowe mogłyby podnieść cenę akcji powyżej 50$, ale obecnie nawet 40$ stanowi zagrożenie, 35$ powinno być jednak solidnym wsparciem. Wskaźnik cena/zysk wynosi obecnie około 15 według serwisu Yahoo Finance, moje obliczenia wskazują raczej na 10. Został ogłoszony program odkupu akcji, ale wydaje się, że nie działa? Kosiarki Toro można spotkać również w Niemczech w zarządzaniu nieruchomościami.

Napisany przez Simona
Dziękuję. Dodałem tytuł do listy. :idea: Zaobserwuj, jak radzi sobie podczas sezonu huraganów i jak generalnie reaguje na zmieniające się pory roku. Wydaje się być solidnym wyborem. Pozdrowienia,Simona

Napisany przez Globalist
Toro również jest na mojej liście obserwowanych. Wydaje się być interesującą inwestycją.

Kwartał Q3, zysk na akcję wynoszący 91 centów przewyższa oczekiwania, jednak prognoza przychodów zostaje zmniejszona o 2%. Wraz z globalną akcją wycofania maszyn z powodu pękających zbiorników paliwa, kurs spadł poniżej poziomu 40$. Zauważ solidne wskaźniki zysku przy stosunku ceny do zysku wynoszącym 14/15. Zaksięgowano 2 transze po 46 i 42. Cena może teraz spaść do 35$ bez możliwości dalszych zakupów. Wkrótce będzie to obojętne dla jakiego sektora, czy to energia słoneczna, surowce, zbrojenia, biopaliwa, energetyka czy kosiarki do trawy, wszędzie tam gdzie jest kapitał, kursy są obniżane, oczywiście Silna Gospodarka działa jak w zegarku. Niech znieczulone inwestycje wstrzykną kapitał!

Toro podczas kursów motyli z 38 jednak nie osiągnął 35, ale ponownie wzrósł do 40$, dzisiaj skoczył o 5% do 42$+, chociaż nie wiadomo dlaczego? Było to jednak stopniowo konieczne.

Napisany przez Simona
Wiszący na ścianie Toro zaczyna mi się coraz bardziej podobać. Pozdrawiam, Simona

Dow Jones osiągnął dzisiaj 11959 punktów, jeszcze kilka kropeczek brakuje do psychologicznej bariery 12000. Nie sądziłem, że to się wydarzy w październiku, w środku sezonu ostrzeżeń przed spadkami zysków! Ale czy w przyszłym tygodniu będą małe opcje obrotu? Dziś udało mi się przyciągnąć do płynności najniższą transakcję Toro z marżą 3,5%. Sunoco też rośnie pomimo słabnącej ceny ropy, więc chyba dobrze. Zobaczymy, jak to się potoczy, zawsze warto zabezpieczyć kilka rzeczy, zawsze pozostają jeszcze inwestycje długoterminowe w ogniu.

Po długim okresie stagnacji dziś Toro po raz pierwszy odzyskuje poziom 46$, który powinien dawno przekroczyć 50$ dzięki solidnym wynikom. Toro produkuje również przydatne urządzenia na zimę do odśnieżania, gdy tylko ona nadejdzie.

Przypadkiem zauważyłem, że Toro dziś raportowało wyniki za IV kwartał. Wyniki są minimalnie wyższe od obniżonych oczekiwań. Przy zysku rocznym w wysokości 2,91 USD na akcję współczynnik P/E przy kursie 47 wynosi 16. Druga paczka pozostaje na zimowy sezon. Wiadomość: 16:22 Toro 4Q zysk spada, przewyższa oczekiwania Street Nazwa Ostatnia Zmiana TORO CO 47,02 0,28 (0,60%) BLOOMINGTON, Minn. (AFX) - Producent kosiarek Toro Co. poinformował w czwartek, że zyski za czwarty kwartał fiskalny spadły o 32 procent z powodu spadku sprzedaży w działalności mieszkaniowej. Zysk netto w trzech miesiącach zakończonych 31 października spadł do 4,5 miliona dolarów, czyli 10 centów na akcję, z 6,6 miliona dolarów, czyli 14 centów na akcję, w analogicznym okresie roku ubiegłego. Wynik przewyższył oczekiwania Wall Street, gdzie analitycy spodziewali się 9 centów na akcję, zgodnie z Thomson Financial. Sprzedaż spadła o 2 procent do 329,5 miliona dolarów z 337,1 miliona dolarów w zeszłym roku, przy czym sprzedaż mieszkaniowa spadła o 7 procent do 102,9 miliona dolarów w porównaniu do 111,1 miliona dolarów w analogicznym okresie roku ubiegłego. W skali roku zysk wzrósł do 129,1 miliona dolarów, czyli 2,91 dolarów na akcję, przy wyższych o 3 procent sprzedażach w wysokości 1,84 miliarda dolarów. Toro podniósł kwartalny dywidendę o jedną trzecią do 12 centów i wypłaci ją następnym razem 12 stycznia akcjonariuszom notowanym na dzień 18 grudnia. Akcje Toro wzrosły o 26 centów do 47,10 dolarów podczas porannego handlu na Giełdzie Nowojorskiej. Prawa autorskie 2006 Associated Press. Wszelkie prawa zastrzeżone. Materiał ten nie może być publikowany, nadawany, przepisywany ani rozpowszechniany ponownie.

Napisany przez beta
Dzięki za informację tutaj. Kupiłem TTC za 50$, a dzisiaj udało mi się je sprzedać za 56$. Chłopaki zajmujący się kosiarkami wykazali dobrą pracę, liczby dzisiaj zdają się przekonywać...-------------------------------------------Toro Co. zysk netto wzrósł(8:47 AM ET) NEW YORK (MarketWatch) - Firma Toro Co. poinformowała we wtorek, że jej zysk netto za pierwszy kwartał fiskalny wzrósł o 29% do 18,5 miliona dolarów, czyli 44 centy za akcję, z 14,3 miliona dolarów, czyli 32 centy za akcję, w analogicznym okresie roku ubiegłego. Producent produktów do pielęgnacji terenów zewnętrznych z Bloomington, w stanie Minnesota, poinformował, że sprzedaż w trzech miesiącach zakończonych 2 lutego wzrosła o 2,5% do 379,1 miliona dolarów z 369,6 miliona dolarów. Czterech analityków ankietowanych przez Thomson Financial przewidywało średnio zysk na akcję w wysokości 32 centów. Spółka potwierdziła prognozy na rok 2007, zakładając wzrost zysku na akcję o 10-12% przy rewizji wzrostu przychodów o 5-6%. Dla drugiego kwartału fiskalnego Toro przewiduje zysk na akcję od 1,65 do 1,69 dolarów.-------------------------------------------Teraz szukam dostawcy opryskiwaczy śniegu. Najlepiej z hybrydowym napędem elektrycznym lub podobnym.Pozdrowienia

Dziękuję za aktualizację, beta, która jako jedna z nielicznych spółek w USA zanotowała wzrost kursu powyżej 50$. Ze względu na dość obfite wycenienie na poziomie około 30 lub 33, wolę zachować dystans. Przynajmniej 2 transakcje udało mi się jednak prowadzić z akceptowalną marżą, teraz niestety straciłem optymalny moment i zamiast tego obciążyłem się niektórymi akcjami z sektora motoryzacyjnego oraz biotechnologicznego.

Podnosił się powoli na kursie 51+. Teraz nawet wyniki za Q2 przekraczają oczekiwania z 1,77$/akcję, spodziewane P/E wynosiłoby ledwie 10! Oficjalnie notowane jest 17. Wartość jest obecnie u mnie wykupiona, nie stanieje już więcej! Wartość pozostawała ciągle na liście obserwowanych, ale nie było zbyt wielu komunikatów, a kurs oscylował wąskimi przedziałami pozytywnie. Wcześniej czasami pojawiały się sceptyczne komentarze z gwałtownymi spadkami. Dziś kurs wynosi 57$ +6%. Pozostaje pod obserwacją, lepiej znów nieco taniej, jeśli to możliwe.

Napisany przez beta
Cześć Cybercrash Mam też ten pomysł na liście życzeń od wieczności. Dotychczas udał mi się tylko krótkotrwały handel..... albo brakowało mi $, albo wartość - jak powiedziałeś - stała na miejscu jak płaska flądra. Typowy dzień TTC: Patrzę na niego codziennie, a mimo to znowu przychodzę za późno :| Ale mimo wszystko pozostaje na liście życzeń. Czekam na ogólną, porządną korektę. A potem wreszcie wezmę na celownik paczkę. Przynajmniej będę próbować..... Nerve. Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata