Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: DKB lub SKG Bank

Napisany przez casio_O
Cześć razem, Od kilku tygodni zastanawiam się nad przejściem na bankowość internetową, ale chcę zamknąć swoje konto bieżące w Sparkasse dopiero wtedy, gdy będę zadowolony z usługi! Po przeprowadzeniu badań i wg tego, co do tej pory przeczytałem, DKB i SKG są w czołówce, chcę tylko, abyście mi to potwierdzili albo ewentualnie zaproponowali nowe pomysły. To, co jest dla mnie ważne: - darmowe konto bieżące bez minimalnego dochodu - konto oszczędnościowe - darmowa karta kredytowa - brak ukrytych wysokich opłat Oferty są w dużej mierze identyczne, przy czym DKB oferuje kartę Visa jako kartę kredytową, a SKG oferuje mastercard. Wolę mastercard, ponieważ przeczytałem, że wiele Sparkassen jest w kłótni z Visą i są problemy z wypłatami. Dlatego wybieram bank SKG z ofertą SKG cash, co sądzicie?? Czy ktoś ma doświadczenia z bankiem SKG?? Ponadto przeczytałem, że DKB odrzuca wielu kandydatów bezpodstawnie...

Napisany przez 2Escorpio
Hej, SKB i DKB to ta sama bank, a modele są identyczne pod względem z wyjątkiem różnicy między Visą a Mastercard, o ile mi wiadomo. I tak, Visa jest w konflikcie z niektórymi kasami oszczędnościowymi, ale powiedzmy sobie szczerze... kogo obchodzi kilka kas oszczędnościowych? To światowo rzecz biorąc niecałe 0,1% banków, jakie istnieją. Oczywiście, jeśli najbliższy bank to kasa oszczędnościowa, warto zapytać, czy można tam wypłacać gotówkę kartą Visa. Pozdrawiam, esco

Napisany przez ADMCI4
Cześć Casio, zakładyam obie konta. Oto krótko przedstawione zalety i wady. DKB: Zalety: Bankowość internetowa jest bardziej wygodna, istnieje również możliwość przechowywania danych (umowy itp.) do 20 MB w tzw. księdze dokumentów. Wady: Można wypłacać pieniądze tylko kartą kredytową. Karta debetowa jest przeznaczona do pozostałych zakupów. SKG: Zalety: Można bezpłatnie wypłacać gotówkę kartą debetową we wszystkich uczestniczących bankach spółdzielczych. Po wypłacie wyświetlany jest nawet bieżący stan konta. Podejrzewam, że SKG korzysta z tego samego serwera co banki spółdzielcze, w przeciwieństwie do DKB. Wady: Bankowość internetowa nie jest tak wygodna jak w DKB.

Napisany przez ADMCI4
Też.. Byłem długo zachwycony DKB. Założyłem tam dwa konta osobiste, kartę VISA, itp. (karta EC) oraz sfinansowanie nieruchomości. DKB to pozornie tania bank internetowy.. ALE: - kiedy tylko mają okazję, robią WIELKI szmal!!!! (sfinansowanie nieruchomości poprzez drobną klauzulę stało się NAJdroższym (!!!) interesem ostatnich czasów, wielu normalnych banków byłoby zdecydowanie (!!!) lepsze! Nie wszystko złoto, co się świeci! Teraz wolałbym skorzystać z serdecznego banku, który oferuje częściowo darmowe prowadzenie konta internetowego itp. itd... DKB użyłbym TYLKO (!!!) dla - karty VISA (darmowe wypłaty gotówki na całym świecie) ...I NIC WIĘCEJ!!!!!!!! Nie dajcie się skusić na inwestycje z DKB. To zimny bank internetowy, który z tyłu wychwytuje wszystko, co z przodu daje!!!!! Ponadto zachowanie tego banku pozostawia wiele do życzenia. Jesteś tam tylko numerem, nic więcej. Przelewam tam wpłaty (czynsze) z różnych transakcji z nieruchomościami, zrealizowałem tam finansowanie nieruchomości, prowadzę konta na zasadzie środków własnych itp. itd. I TYLKO dlatego, że nie mam dochodów z pracownika w klatce szalonego krocznika, DKB traktuje mnie jak aspołecznego, mimo że mam wyższe i regularniejsze wpływy niż wielu pracowników (A DKB WIDZI TO NA MOICH KONTACH OD LAT)!!! Ale to nie jest ważne - jestem TAM NUMER xyz1029464, i jestem w tej anonimowej maszynie wyciskany jak klient. Koniec. WNIOSKI: Darmowe konto osobiste i karta VISA w porządku (ale to można znaleźć gdzie indziej też!!! I gdzie indziej będzie się otrzymywane o 10000 razy lepotni! ALE ...oszczędźcie sobie pieniądze i nerwy od razu i załatwcie wszystko (a zwłaszcza inne inwestycje) raczej z bankiem, z którym za 10, 20 lat również będziecie zadowoleni, ponieważ zachowanie jest w porządku i nie jest się wykorzystywanym przy okazji czy traktowanym jako NUMER.

Napisany przez ADMCI4
pffffffffffffff więc dla mnie, jestem zadowolony z DKB od około 5 lat. Można też zasięgnąć informacji o alternatywnych ofertach kredytów hipotecznych, ZANIM zdecydujesz się na DKB. Ja tak zrobiłem. Ale przecież to nie było jego pytanie, prawda?! Sash

Napisany przez 2Bolitho
DKB = Abzocke pisze: ... ALE: - jak tylko mają szansę, korzystają z niej W PEŁNI!!!! (finansowanie nieruchomości za pośrednictwem malej klauzuli, którą DKB W PEŁNI (!!!) wykorzystała, stało się moim najdroższym interesem w ostatnim czasie, w tym przypadku zdecydowanie (!!!) lepszy byłby zwykły bank domowy! ...
Być może dokładniejsze opisanie krytycznego zachowania pomoże innym!?!? W ten sposób post działa raczej ..., no cóż, pozostawmy to.

Napisany przez casio_O
Ostatnio wysłałem wniosek do banku SKG (SKG Cash), ale dziś otrzymałem odmowę bez podania przyczyny... irytujące... W piątek zadzwonię tam i zapytam o dokładne uzasadnienie... Może teraz mogę złożyć wniosek do DKB Czy macie coś do polecenia?? Co sądzicie o Postbank?? Giro Plus + konto oszczędnościowe??

Napisany przez 2Escorpio
casio_O pisze: Ostatnio wysłałem wniosek o pożyczkę do banku SKG (SKG Cash) i dziś otrzymałem odmowę bez podania powodu... irytujące.. W piątek zamierzam do nich zadzwonić i poprosić o dokładne uzasadnienie odmowy.. Mogę teraz wysłać nowy wniosek do DKB Czy macie może coś do polecenia?? Co sądzicie o Postbank?? konto Giro Plus + konto oszczędnościowe??
Odmowa jest właściwie oczywista... albo zła historia kredytowa w Schufa, albo zbyt niskie dochody, ewentualnie błąd przy składaniu wniosku. Postbank? Straszne miejsce (moje własne doświadczenie), ale to już było 5 lat temu... dlatego nie mam pojęcia, jak teraz się sprawują.

Napisany przez casio_O
hm.. to nie zostaje już zbyt wiele do wyboru.. comdirect, ING DiBa, Norisbank.. ale trudno się zdecydować.. bo na forum wszyscy tylko narzekają na każdy bank

Napisany przez 2Escorpio
hm.. to nie pozostaje prawie nic.. comdirect, ING Diba, norisbank.. ale trudno się zdecydować.. bo na forum wszyscy tylko narzekają na każdy bank No myślę, że wielu zagłosuje na bank DKB... stwierdzenie, że DKB = Oszustwo, odnosi się raczej do finansowań niż do konta osobistego... a skoro chodzi tylko o konto osobiste, nie widzę tu problemów. Każdy bank ma swoje problemy, wszędzie są błędy, ważne jest moim zdaniem przede wszystkim wiedzieć, czego się chce i znaleźć bank, który oferuje to, czego się chce i jest znany, jak np. DKB, Deutsche Bank itd. Bo jak już wspomniałem, wszędzie są problemy.

Napisany przez casio_O
Teraz jestem w DKB, co mnie cieszy! Nowe dokumenty wpływają prawie codziennie, więc niedługo będę mógł/zmogę zacząć Jestem bardzo podekscytowany/podekscytowana Wygląda na to, że ich strona internetowa jest obecnie niedostępna -.-

Napisany przez 2Escorpio
casio_O pisze: Teraz jestem w DKB, co mnie cieszy! Nowe dokumenty napływają praktycznie codziennie, więc niedługo mogę ruszyć z kopyta Jestem bardzo ciekawy Wygląda na to, że ich strona internetowa jest w tej chwili niedostępna -.-
No to powodzenia z kontem

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata