Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Jakie banki oferują karty kredytowe z limitem kredytowym?

Napisany przez ADMCI4
Cześć Mam kartę Master Card, która ma limit wynoszący 1000 euro i zazwyczaj obciążenia są dokonywane na koncie bieżącym najczęściej do 10. każdego miesiąca. Oznacza to, że mam krótkie opóźnienie w płatności, ale tak naprawdę nie jest to kredyt. Dlatego chciałbym się dowiedzieć, które banki oferują prawdziwe karty kredytowe? Czy są takie, na których można korzystać z limitu kredytowego i spłacać wydatki za pomocą ustalonej miesięcznej kwoty? Czy takie karty są dostępne w Niemczech? Pozdrowienia

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, Barclaycard, Targobank, Mercedes Benz Bank, BW Bank, Ing Diba, Santander, Postbank, Unicredit, Berliner Bank, LandesBankBerlin (ADAC, Webmiles, Berlincard itp.). Pamiętaj jednak, że odsetki od zadłużenia zazwyczaj wynoszą około 16%, co szybko przekłada się na większe koszty. Nawet w Stanach Zjednoczonych płacisz wysokie odsetki przy korzystaniu z tych kart. Pozdrawiam, esco

Napisany przez Banker 90
Öhm, ale to jest dokładnie cel i funkcja karty kredytowej - jedynie krótkoterminowe odroczenie płatności. Karta kredytowa (MasterCard, Visa, Amex czy jakkolwiek ją nazwiemy) nie ma w żadnym wypadku służyć do dokonywania płatności, które można spłacać w ustalonych miesięcznych ratach.

Napisany przez 2Escorpio
Bankier 90 pisze: Öhm, ale to jest dokładnie cel i funkcja karty kredytowej - tylko krótkoterminowe odroczenie płatności. Karta kredytowa (MasterCard, Visa, Amex lub jakkolwiek się nazywają) nie ma na celu dokonywania płatności i spłacania ich w ustalonych comiesięcznych ratach.
Tak, dokładnie ten jest cel i oryginalna karta kredytowa z USA.... Rozłożona na raty... tylko w Niemczech to zaczyna powoli nabierać tempa.

Napisany przez SebastianG
Więc zawsze myślałem, że właściwie każdy bank oferuje tego rodzaju kartę kredytową! Ale najlepszym źródłem informacji o kartach kredytowych jest zdecydowanie https://www.kreditkarten-im-vergleich-und-test.de/. Na pewno! ?

Napisany przez 2Escorpio
SebastianG pisze: Tak szczerze mówiąc, myślałem, że praktycznie każdy bank oferuje tego rodzaju kartę kredytową!
Nie, większość oferuje rozliczenie raz w miesiącu i automatyczne pobieranie 100% zaległej kwoty bezpośrednio z konta.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata