Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków pasażerów jest obowiązkowe przy samochodach służbowych?

Napisany przez ADMCI4
Od kilku lat mam samochód służbowy, który mogę również używać prywatnie. W zeszłym tygodniu miałem wypadek, niestety spowodowany przeze mnie. ubezpieczenie samochodu płaci moj pracodawca. Przy tej okazji dowiedziałem się, że dla samochodu nie ma ubezpieczenia na skutki wypadków pasażerów. ubezpieczenie zdrowotne mojej żony, która została lekko ranna w tym wypadku, ma teraz problemy i chce odzyskać pieniądze od innego ubezpieczenia. Czy pracodawca z gruntu musi ubezpieczyć takie ubezpieczenie na skutki wypadków pasażerów dla samochodu służbowego, który jest również używany prywatnie?

Re: Czy ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków pasażerów jest obowiązkowe przy samochodach służbowych?

Napisany przez PI112
@ Lyonnais, Twój pracodawca jest zobowiązany zgodnie z prawem jedynie do wykupienia ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej dla pojazdu, tak jak każdy inny. Wszelkie dodatkowe ubezpieczenia komunikacyjne i inne obszary mogą być uregulowane umową Leasingową. Moim zdaniem ubezpieczenie komunikacyjne dla pasażerów nie ma sensu (stosunek kosztów do korzyści jest zbyt niekorzystny), może być rozważane jedynie dla kierowcy (jak wyjaśniono poniżej). Koszty leczenia, odszkodowanie za doznaną krzywdę i ewentualne roszczenia odszkodowawcze Twojej żony pokryje ubezpieczenie OC pojazdu. Tylko kierowca pojazdu jest wykluczony przy roszczeniach wobec ubezpieczenia osobowego. Pozdrowienia, Chris Tylko kierowca nie jest objęty ubezpieczeniem osobowym

Napisany przez Naseweis
Lyonnais pisze: Od kilku lat mam firmowy samochód, którego mogę również używać prywatnie. W zeszłym tygodniu miałem wypadek, który niestety sam spowodowałem. ubezpieczenie samochodu jest opłacane przez mojego pracodawcę. Z tej okazji dowiedziałem się, że samochód nie jest covered by an insurance policy. Zastanów się, ile minut dziennie spędzasz w samochodzie. a reszta nie jest ubezpieczona. Jest to bardzo lekkomyślne podejście. A co powiesz na ubezpieczenie na wypadek dla całej swojej rodziny, które zapewnia ochronę przez 24 godziny! Ubezpieczenie zdrowotne mojej żony, która została lekko ranna w tym zdarzeniu, teraz sprawia problemy i chce odzyskać pieniądze od innego ubezpieczyciela. Czy pracodawca jest zobowiązany do zawarcia takiego ubezpieczenia na wypadek pasażerów w przypadku firmowego samochodu używanego również prywatnie? Nie
........................

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata